Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

[JIGA-VOO]

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

[Jiga-Vôo]

Periode

2008 - heden

Genre

Afro-pop, latin

Online

Officiële website

Pseudoniemen

At'awo

[Jiga-Vôo]

[Jiga-Vôo] vermengt Afrobeat met Caribische en Zuid-Amerikaanse ritmes. Het trio komt voort uit de jarenlange muzikale vriendschap tussen percussionist Roël Calister (o.a. Wicked Jazz Sounds, Izaline Calister, Alain Clark), de Portugese zangeres Magda Mendes (Goiabada, Camiel, LuzAzul) en multi-instrumentalist Praful. [Jiga-Vôo] speelt al eerder samen onder de naam At'awo. In ...
Volledige biografie...

Bezetting

Roël Calister   percussie
Magda Mendes   zang
Praful   fluit, saxofoon

Overige muzikanten

Marc Milaan   toetsinstrumenten
Gil Lopez   gitaar
Afra Mussawisade   percussie

Genoemd in de biografie van

2008   LuzAzul
2009   Praful

Biografie [Jiga-Vôo]

[Jiga-Vôo] vermengt Afrobeat met Caribische en Zuid-Amerikaanse ritmes. Het trio komt voort uit de jarenlange muzikale vriendschap tussen percussionist Roël Calister (o.a. Wicked Jazz Sounds, Izaline Calister, Alain Clark), de Portugese zangeres Magda Mendes (Goiabada, Camiel, LuzAzul) en multi-instrumentalist Praful. [Jiga-Vôo] speelt al eerder samen onder de naam At'awo. In het najaar van 2009 verschijnt het debuutalbum Instinto. Live speelt de groep met een zevenkoppige bezetting. [Jiga-Vôo] betekent 'grote vlucht'.

Discografie [Jiga-Vôo]

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's [Jiga-Vôo]

Audio/Video [Jiga-Vôo]

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer