Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

12" FROM HEAVEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

12" From Heaven

Periode

1982 - 1992

Genre

new wave, pop/rock

Pseudoniemen

12 Inch From Heaven, Twelve Inch From Heaven

12" From Heaven

12" From Heaven is new wave uit Groningen. De groep wordt in één adem genoemd met namen als Simple Minds, The Comsat Angels en Echo and the Bunnymen. Het podiumdebuut is tijdens een groepenpresentatie van het Groninger Popburo in augustus 1982. Drummer en journalist Max Palfenier schrijft in het Nieuwsblad ...
Volledige biografie...

Bezetting

Wierd Duk   basgitaar, gitaar, toetsinstrumenten
Max Palfenier   drums
Remco Kraayenzank   basgitaar, toetsinstrumenten
Martin Postema   gitaar, zang

Overige muzikanten

Coos Grevelink   drums
Peter Beuker   gitaar
Renger Koning   toetsinstrumenten
Robert Brans   drums
Annemarie Mual   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1984   The Visitor

Biografie 12" From Heaven

12" From Heaven is new wave uit Groningen. De groep wordt in één adem genoemd met namen als Simple Minds, The Comsat Angels en Echo and the Bunnymen. Het podiumdebuut is tijdens een groepenpresentatie van het Groninger Popburo in augustus 1982. Drummer en journalist Max Palfenier schrijft in het Nieuwsblad van het Noorden zelf de recensie over het eerste optreden. De band wordt in mei 1983 uitgenodigd voor een optreden tijdens een groepengala in De Vrije Vloer, Utrecht, georganiseerd door de KRO en Stichting Popmuziek Nederland. Hieruit volgen bijdragen aan het compilatiealbum Rock Tempel. 12" From Heaven verzorgt onder meer voorprogramma's voor Roger Chapman, Tears For Fears (in Paradiso) en Kim Wilde. Bassist en (pop)journalist Wierd Duk speelt ook in de Friese band The Visitor. Behalve compilatiebijdragen verschijnen verder geen platen van de band. Op 7 maart 1992 is 12" From Heaven een van de bands op het programma van Groninger Springtij: Back To The Seventies in de Oosterpoort waar ook onder meer AA & The Doctors, The Meteors en Herman Brood optreden. Toetsenist Renger Koning componeert later muziek voor onder meer commercials en leaders in zijn tot professionele studio Soundbase omgebouwde souterrain in de Groninger binnenstad. Hij is in 1998 onder meer verantwoordelijk voor het restylen van het tweede publieke televisienet, dat in die periode bekend staat onder de afkorting TV2. Een eenmalige reünie van 12" From Heaven vindt plaats tijdens Re:Wave, op 2 juni 2012 in het Grand Theatre, samen met La Danza Moderna, Timmi Ritmo en I Spy.

Discografie 12" From Heaven

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's 12" From Heaven

Audio/Video 12" From Heaven

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer