Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

4TUOZE MATROZE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

4Tuoze Matroze

Periode

1995 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, wereldmuziek

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Virtuoze Matroze

4Tuoze Matroze

Vernieuwers van het (Nederlandse) zeemanslied rond stuurman Cees Koldijk (voorheen actief in Uit Je Bol). De Nederlandstalige liedjes laten invloeden horen uit Ierland, de Balkan, Suriname en Noord-Afrika. Het instrumentarium bestaat uit accordeon, akoestische bas, akoestische gitaar, elektrische gitaar en drums. De band speelt zowel in het culturele- als het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Cees Koldijk   gitaar, zang
Titus Van Der Bragt   basgitaar
Theo Sieben   gitaar
Julia Philippens   viool
Jina Sumedi   accordeon
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Marten Koldijk   gitaar
Frits van Doorninck   mandoloncello, percussie, zang
Theo Bodewes   drums
Marcel van der Schot   accordeon

Genoemd in de biografie van

1991   Joris Linssen & Caramba
2010   Arthur Bont

Biografie 4Tuoze Matroze

Vernieuwers van het (Nederlandse) zeemanslied rond stuurman Cees Koldijk (voorheen actief in Uit Je Bol). De Nederlandstalige liedjes laten invloeden horen uit Ierland, de Balkan, Suriname en Noord-Afrika. Het instrumentarium bestaat uit accordeon, akoestische bas, akoestische gitaar, elektrische gitaar en drums. De band speelt zowel in het culturele- als het bedrijfscircuit, met meer dan 100 uitvoeringen per jaar. In 2005 verzorgen de muzikanten het officiële lied voor Sail '05: De Schepen Van Het IJ, terug te vinden op het album Ramkoers. In hetzelfde jaar tourt de band door Canada, Miami en Marokko. Op het album Mayday Mayday (2007) begeleidt 4Tuoze Matroze samen met het Iraakse Qithara Ensemble het Amsterdams Wereldkinderkoor in liedjes uit Suriname, Peru, het Arabisch gebied, Israël en Frankrijk. Rond 2009 bestaat de bezetting naast Koldijk uit Arend Bouwmeester (sax), Titus van der Bragt (contrabas), Jina Sumedi (accordeon), Julia Philippens (viool) en Theo Sieben (gitaar).

Discografie 4Tuoze Matroze

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's 4Tuoze Matroze

Audio/Video 4Tuoze Matroze

Video 4Tuoze Matroze

4Tuoze Matroze
4Tuoze Matroze
4Tuoze Matroze
4Tuoze Matroze
4tuoze matroze & orchestr...
4tuoze matroze & orchestre al atlal (uncensored)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
4tuoze matroze & orchestre al atlal (uncensored)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer