Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AAD HOLLANDER TRIO FROM HELL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Aad Hollander Trio From Hell

Periode

1996 - heden

Genre

blues, boogie woogie, country, pop/rock, rockabilly

Aad Hollander Trio From Hell

Het Aad Hollander Trio From Hell is de huisband van de Helsinki Club in Zurich en speelt daar sinds augustus 2004 elke zondagavond. Naamgever van het trio is drummer Aad Hollander, afkomstig uit de Amsterdamse en Wormer punkscene. Voordat hij in de jaren negentig naar Zwitserland verhuist, speelt hij in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rienk Jiskoot   basgitaar
Aad Hollander   drums
Heinz Rohrer   gitaar

Genoemd in de biografie van

1994   Morzelpronk

Biografie Aad Hollander Trio From Hell

Het Aad Hollander Trio From Hell is de huisband van de Helsinki Club in Zurich en speelt daar sinds augustus 2004 elke zondagavond. Naamgever van het trio is drummer Aad Hollander, afkomstig uit de Amsterdamse en Wormer punkscene. Voordat hij in de jaren negentig naar Zwitserland verhuist, speelt hij in onder meer Zowiso, Morzelpronk, The Plot, The Happysad, Country Terminators, Hillbilly Moon Explosion, Admiral James T. en Guz. Ook bassist Rienk Jiskoot (The Happysad) heeft zijn roots in de Nederlandse punk. Samen met gitarist Heinz Rohrer spelen zij instrumentale country, rockabilly, polka, blues en boogie woogie. Na het overlijden van bassist Rienk Jiskoot neemt bassiste Bice Aeberli, waarmee Aad Hollander ook speelt in de Zwisterse band Baby Jail, het stokje over. Sinds 2015 is het groove soul project Orchestra from Hell actief, bestaande uit het Aad Hollander Trio from Hell, de Zuidafrikaanse zangeres Elaine Michaels, Buddy Casino op orgel (voorheen bij Helge Schneider) aangevuld met 2 of 3 blazers.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Aad Hollander Trio From Hell

Audio/Video Aad Hollander Trio From Hell

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer