Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AB VAN WOUDENBERG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

basgitaar, gitaar, zang

Biografie Ab van Woudenberg

Ab van Woudenberg werkte onder meer als bassist aan de single 'Beter uit met levende muziek', van het Orkest John Kristel in 1971. Zanger/gitarist/ componist / arrangeur/tekstschrijver van de single ' The time we spent'/'Wish you were mine' (Phonogram) van de band Foresthill in 1973. Ab was basgitarist/gitarist/backing vocalist ...
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, gitaar, zang

Biografie Ab van Woudenberg

In bezetting van

Harmony   zang
Sommerset   gitaar, zang

Ab van Woudenberg werkte onder meer als bassist aan de single 'Beter uit met levende muziek', van het Orkest John Kristel in 1971. Zanger/gitarist/ componist / arrangeur/tekstschrijver van de single ' The time we spent'/'Wish you were mine' (Phonogram) van de band Foresthill in 1973. Ab was basgitarist/gitarist/backing vocalist en tekstschrijver aan de single ' Our love is never going to end'/ 'Sing a simple song' van Jimmy and Sigrid in 1973. Verder was hij gitarist/ basgitarist/mandolinespeler/arrangeur (en componist van het nummer 'Forgotten Memory') aan de LP 'Saxy Sound !' (CBS) van Saxophonist Fred Stuger in 1976. Ab was gitarist/bassist op de LP 'Yesterday's Dreams' (Dureco) van Fred Stuger in 1978. Ab is verder te horenals backing-vocalist/vocal arranger op de LP 'Music For Tender Moments' (Romantic Trumpetsounds), Negram in 1978. Als zanger aan de singles 't Is OK ' en ' it's OK ' van de Eurovisie Songfestivalgroep ' Harmony' in 1978 (ook voorkomend op de LP's 'De nederlandse TOP30 van het jaar' (Bovema/Negram) en '12 Dijken van hits' (Polydor)).

Discografie Ab van Woudenberg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ab van Woudenberg

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer