Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AD GROOTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1962 - heden

Genre

blokfluit, componist, gitaar, Nederlandstalig, saxofoon, singer-songwriter, tekstschrijver, zang

Online

Officiële website

Ad Grooten

De Brabander Ad Grooten (Curaçao, 27 juni 1962) maakt vanaf het eerste uur deel uit van Pater Moeskroen. Hij speelt ook in de kinderpopgroep Cowboy Billie Boem. Op zijn eerste soloalbum Eilandskind (2007) verwerkt hij de indrukken van een terugkeer naar Curaçao, het eiland waar hij in 1962 werd geboren.
Volledige biografie...

Instrumenten

blokfluit, componist, gitaar, saxofoon, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

2007   BJ Baartmans
2007   Gerard van Maasakkers
2007   JW Roy
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ad Grooten

De Brabander Ad Grooten (Curaçao, 27 juni 1962) maakt vanaf het eerste uur deel uit van Pater Moeskroen. Hij speelt ook in de kinderpopgroep Cowboy Billie Boem. Op zijn eerste soloalbum Eilandskind (2007) verwerkt hij de indrukken van een terugkeer naar Curaçao, het eiland waar hij in 1962 werd geboren. De meeste vocalen op de plaat laat de muzikant over aan gastzangers Henk Hofstede, Gerard van Maasakkers, JW Roy, JB Baartmans en Jelle Amersfoort. Ook de zangers uit Pater Moeskroen en rapper Are MC (Grootens broer Coen) leveren bijdragen.

In bezetting van

Cowboy Billie Boem   gitaar, zang
Pater Moeskroen   blokfluit, gitaar, saxofoon, zang

Discografie Ad Grooten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ad Grooten

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer