Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ADJE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

02-10-1982 - heden

Genre

hiphop, pop/rock, rap, rap

Online

Facebook

Pseudoniemen

Adjedonnie, Ado'nis, Adonis

Adje

Adje is een Amsterdamse rapper (niet te verwarren met het gelijknamige karakter uit Paul de Leeuw shows).
Volledige biografie...

Instrumenten

rap

Genoemd in de biografie van

1986   Reverse
2013   The Opposites
2014   Glen Faria

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

23-3-24, Ahoy, Rotterdam

Biografie Adje

Adje is een Amsterdamse rapper (niet te verwarren met het gelijknamige karakter uit Paul de Leeuw shows).

In bezetting van

THC   rap

1982 - 2009

Julmar Simons groeit op in een Antilliaans gezin in de Amsterdamse Bijlmer. Na het horen van Snoop Doggs DoggyPound weet hij het, hij wil de hiphop in. Hij treedt eerst op als Ado’nis. Onder deze naam brengt hij tracks uit op internet. Ook zijn halfbroertjes Hef en Crooks zijn actief in de hiphopscene.

Crooks (2) Hef

2010 - 2013

Vanaf 2010 brengt hij tracks uit onder de naam Adje geproduceerd door Reverse. De producer en de rapper hebben een muzikale klik en maken samen een aantal mixtapes. In 2011 staan zij samen op Noorderslag. In datzelfde jaar staat het duo met The Partysquad en Jayh in de hitlijsten met het nummer Ik Ga Hard. Adje verschijnt als gastrapper bij diverse tracks, maar een eigen album blijft uit. Wel verschijnen er mixtapes, losse tracks en video’s van hem en zijn Sloddervosgang. In het najaar komt zijn album Vossig uit met o.a. bijdragen van producer Reverse en de Jamaicaanse zanger Beenie Man.

Jayh Reverse The Partysquad

2014

Tijdens een optreden op het Encore Festival in augustus kondigt Adje aan dat hij voor acht maanden de cel in moet. Deze straf hangt de rapper al jaren boven het hoofd. De pogingen om te laten zien aan de rechter dat hij in de afgelopen jaren zijn leven heeft gebeterd mislukken. Adje zal zijn straf voor het invoeren en verhandelen van cocaïne moeten uitzitten.

2015

In de gevangenis krijgt Adje te horen dat hij op Pinkpop mag spelen. Ook werkt hij er aan nieuwe muziek en maakt hij een theatervoorstelling en film over de verleiding van het snelle geld. De productie Gestolen Tijd gaat op tournee langs scholen, buurthuizen en jeugdgevangenissen. In april komt de rapper vrij. Op 30 mei is er een 'welcome back' show in de Amsterdamse Melkweg waar hij zijn nieuwste EP presenteert.

2017

De rapper is te horen op de wereldwijde hit Coño van dj Puri.

Puri

Discografie Adje

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Adje

Audio/Video Adje

Video Adje

Adje - Adjedonnie
Adje - Adjedonnie
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Adje - Adjedonnie

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer