Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ADRIANA ROMIJN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Adriana Romijn in 2012

Periode

1966 - heden

Genre

sessiemuzikanten, zang

Online

Facebook

Adriana Romijn

Na haar opleiding aan het conservatorium is Adriana Romijn actief in diverse gezelschappen en gospelkoren. Ze zingt als achtergrondzangeres veel platen van Nederlandse artiesten in en werkt daarnaast met internationale sterren als Angie Stone, Sister Sledge en Cool And The Gang. Romijn doet meerdere malen mee als achtergrondzangeres bij het ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Adriana Romijn

Na haar opleiding aan het conservatorium is Adriana Romijn actief in diverse gezelschappen en gospelkoren. Ze zingt als achtergrondzangeres veel platen van Nederlandse artiesten in en werkt daarnaast met internationale sterren als Angie Stone, Sister Sledge en Cool And The Gang. Romijn doet meerdere malen mee als achtergrondzangeres bij het Nationaal Songfestival. In 2004 staat ze als leadzangeres in de finale.

In bezetting van

Mendoza Dance Parti   zang

1966

Adriana Romijn wordt geboren op 9 september 1966 in Weert. Romijn is van Nederlandse/Molukse afkomst en groeit op in een muzikaal nest.

1978

In haar jeugd is Romijn vooral te vinden in het Molukse muziekcircuit. Joy is een van de eerste bands waarin ze gaat zingen. Op de muziekschool in Weert krijgt ze zangles.

1987

In 1987 start ze haar studie jazz en lichte muziek aan het conservatorium in Hilversum.

1990

Tijdens haar studie wint ze in 1990 de Wessel Ilcken prijs. Een prijs voor nieuw aanstormend jazztalent. Romijn is hiermee de eerste vrouw die deze prijs in de wacht sleept. René Froger brengt zijn album Midnight Man uit met daarop onder meer de hit Just Say Hello. Romijn is een van de achtergrondzangeressen op de plaat.

René Froger

1992

In 1992 studeert ze af aan het conservatorium. Na haar studie maakt ze deel uit van de begeleidingsband van Marco Borsato die dan nog liedjes in het Italiaans zingt. Als de zanger later doorbreekt met Nederlandstalig materiaal formeert hij een nieuwe band waarin geen plaats is voor Romijn.

Marco Borsato

1993

De zangeres gaat les geven aan een muziekschool in Amsterdam.

1994

In 1994 gaat Romijn zingen in het Loud and Proud Gospel Choir. De groep is zeer veelzijdig en wordt niet alleen gevraagd voor feestjes en bruiloften, maar ook voor begrafenissen. Uiteindelijk maakt ze zes jaar deel uit van de formatie. Ze levert een gastbijdrage op het album Marc Daniëls van Marc Daniëls.

1995 - 1998

Na een informele auditie gaat Romijn zingen in de Afro-Amerikaanse zwarte gospelmusical The Glory Of Gospel. Met het gezelschap tourt ze drie jaar lang door heel Europa. Ze staat geregeld zeven dagen in de week op het podium en leert in rap tempo het klappen van de zweep. Ze gaat niet alleen beter zingen, maar komt er ook achter hoe hard de muziekwereld in elkaar steekt. Met doorzettingsvermogen slaat ze zich door het avontuur heen.

1996

In de zomer vertrekt ze naar Pittsburgh in de Verenigde Staten om mee te doen aan The James Cleveland Gospel Workshop. Ze krijgt onder meer pianolessen.

1998

De stem van Romijn is te horen op de single Zeldzaamheid van Wim Rijken.

Wim Rijken

1999

In 1999 brengt Volumia! het tweede album Wakker uit. Romijn schrijft de arrangementen voor de koortjes en zingt zelf ook mee op de plaat. Als achtergrondzangeres bij Donja doet ze mee aan het Nationaal Songfestival. Romijn zingt in de komende jaren vaker in koortjes tijdens het Nationaal Songfestival. In 2004 haalt ze als solozangeres de finale.

Volumia!

2001

Vanaf 2001 maakt ze deel uit van Michelle David & The Sounds Of Faith uit Amsterdam. De groep zingt gospel, maar ook covers van beroemde soulartiesten. Tot de dag van vandaag maakt ze deel uit van de groep.

2002

In 2002 stappen Willem Alexander en Maxima in het huwelijksbootje. Voor het paar wordt een groot muzikaal feest gegeven in de Amsterdamse Arena. Romijn zingt met de groep She Got Game een nummer voor het bruidspaar. Een ander hoogtepunt in 2002 is een optreden in Carré. Daar ontvangt Nelson Mandela de Freedom Award. Romijn staat op het podium om samen met verschillende muzikanten een nummer voor de vrijheidsstrijder te zingen. Ze vervangt Linda Bloemhard in de Amsterdamse jazzdanceformatie Mendoza Dance Party. Romijn brengt invloeden mee uit de soul en gospel en is van toegevoegde waarde voor de band. Toch gaat ze een jaar later weer haar eigen weg.

Mendoza Dance Parti She Got Game

2003

Na de breuk met Volumia! brengt zanger Xander de Buisonjé in 2003 zijn solodebuut Hemelsbreed uit. Romijn zingt als achtergrondzangeres enkele liedjes mee. De beroemde soulzangeres Angie Stone strijkt na haar Europese tournee in Nederland neer. Ze neemt een kerstspecial in Nederland op en Adriana Romijn krijgt een belletje om mee te werken aan die special. Ze arrangeert twee stukken voor Angie Stone en zingt ook op diverse nummers mee. In november doet ze een kleine tournee door Engeland met Sister Sledge. Romijn figureert niet als achtergrondzangeres, maar vervangt een van de zangeressen van de groep. Met Sister Sledge staat ze daarna op een bedrijfsfeest in Nederland. Daar is ook Cool And The Gang aanwezig. Sister Sledge en Cool And The Gang zingen die avond samen enkele nummers. Romijn is als sessiemuzikant betrokken bij Jij Hoort Mij Mij van Ais Lawa-Lata.

Xander de Buisonjé

2004

Romijn staat in 2004 in de finale van het Nationaal Songfestival met het lied On A Wing On A Prayer. Een belangrijke reden om mee te doen is dat ze wel eens wil ervaren hoe het is om als leadzangeres op de voorgrond te staan. In de finale komt ze uiteindelijk niet verder dan de zevende plek. Als achtergrondzangeres werkt ze mee aan het album Dit Ben Ik van Mark Dakriet (ex-Re-play). In het najaar staat ze op het Suriname Jazzfestival in Paramaribo.

Mark Dakriet

2005

In februari is Romijn te gast bij Paul de Leeuw. Tijdens zijn tv-show zingt ze met de groep Eurasia het nummer In This World. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Ze staat wederom in de finale van het Nationaal Songfestival, maar nu in het koor van de groep Airforce. Met het nummer How Does It Feel weet de groep de finale echter niet te winnen. Adriana Romijn zingt ook in de show Novomundo die regelmatig wordt gegeven in Studio 21 op het Media Park te Hilversum.

Paul de Leeuw

2010

De zangeres is een van de deelnemers aan de single In This World, een benefietplaat op initiatief van componist, tekstschrijver en producer Martino Latupeirissa (Massada).

Massada

2012

Adriana Romijn in 2012 Adriana Romijn neemt samen met zanger Roger Happel het liedje A Penny For Your Thoughts op. Het nummer wordt gebruikt bij de reclame over Mobiel Bankieren van de ING. Het origineel is in 1982 uitgebracht door de Amerikaanse band Tavares.

Discografie Adriana Romijn

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Adriana Romijn

Audio/Video Adriana Romijn

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer