Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AIRCO ENSEMBLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2008 - heden

Genre

hedendaags, klassiek

Online

Officiële website

Airco Ensemble

Het Airco Ensemble heeft met haar bijzondere bezetting van drie blazers (air) en vier strijkers (arco) een speciale plaats op de concertpodia. Het ensemble is gebaseerd op het Septet op.20 in Es gr.t. van Beethoven. De bezetting van klarinet, hoorn, fagot, viool, altviool, cello en contrabas maakt het mogelijk kamermuziekwerken ...
Volledige biografie...

Biografie Airco Ensemble

Het Airco Ensemble heeft met haar bijzondere bezetting van drie blazers (air) en vier strijkers (arco) een speciale plaats op de concertpodia. Het ensemble is gebaseerd op het Septet op.20 in Es gr.t. van Beethoven. De bezetting van klarinet, hoorn, fagot, viool, altviool, cello en contrabas maakt het mogelijk kamermuziekwerken te programmeren die normaal niet vaak in de concertzaal klinken.

2008 - 2013

Het Airco Ensemble, opgericht in 2008 en bestaande uit Nadia Wijzenbeek (viool), Laura van der Stoep (altviool), Ewout van Dingstee (cello), Ying Lai Green (contrabas), Céleste Zewald (klarinet), Birgit Strahl (fagot) en Corina Liefers (hoorn), heeft regelmatig optredens op de Nederlandse podia, zoals het Concertgebouw te Amsterdam en het Muziekgebouw aan het IJ. Ook worden er concerten op Radio 4 uitgezonden. In 2009 is het Airco Ensemble te gast in de concertserie van de Bosporus Universiteit in Istanbul. In de serie Robeco Zomerconcerten 2010 van het Concertgebouw Amsterdam treedt het ensemble eveneens op. Ook spelen de leden afzonderlijk in de series 'Rising Stars', 'Artist International Debut' en 'New Masters on tour'. Daarnaast zijn zij laureaten van nationale en internationale concoursen en nemen zij prominente posities in de Nederlandse orkesten in. Naast het spelen van bekend repertoire voor septet staan er vaak ook minder bekende componisten als Franz Berwald, Bernhard Crusell en Conradin Kreutzer op het repertoire. Speciale aandacht gaat uit naar nieuwe en Nederlandse composities voor de combinatie van strijkers en blazers. Daarom nodigt het Airco Ensemble regelmatig gastmusici uit om het repertoire in verrassende combinaties op het programma te kunnen nemen. Het Airco Ensemble is het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds zeer erkentelijk voor o.a. de bruikleen van de viool uit 1808, van de Franse luthier Nicolas Lupot, en een strijkstok van stokkenmaker Andreas Grütter uit Amsterdam. Op 24 oktober 2013 treedt het ensemble op tijdens de 21ste editie van de Kunst10daagse te Bergen met het thema 'Kleurrijk Bergen'.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Airco Ensemble

Audio/Video Airco Ensemble

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer