Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALABAMA KIDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Alabama Kids

Periode

1988 - 1993

Genre

rock

Alabama Kids

Eindhovens kwartet dat op Amerikaanse leest geschoeide gitaarrock maakt in de traditie van Dinosaur jr.
Volledige biografie...

Bezetting

Michel Boekhoudt   basgitaar
Stefan Vermeeren   gitaar
Rob Geerings   gitaar
Djie Han Thung   gitaar, zang
Jacco Van Rooy   drums

Genoemd in de biografie van

1995   7Zuma7
1998   Suimasen

Biografie Alabama Kids

Eindhovens kwartet dat op Amerikaanse leest geschoeide gitaarrock maakt in de traditie van Dinosaur jr.

1988

Begonnen als een feestbandje op een country-punkavond gaan de Alabama Kids serieuzere muziek maken.

1990

Alabama Kids Het eerste album, What Goes Down, verschijnt op het Schemer-label, dat ook Nederlandse acts als Chambre Jaune en Spasmodique herbergt. De plaat bevat lang uitgesponnen gitaarrock met een weemoedige inslag, ergens laverend tussen Dinosaur jr. En Neil Young. Vooral in het buitenland krijgt What Goes Down lovende recensies. Er wordt getourd door Nederland in het voorprogramma van de Amerikaanse groep Ween.

Chambre Jaune Spasmodique

1991

Op het tweede album, Earhman Supersmell, gaan de Alabama Kids op de ingeslagen weg voort. De groep vormt het vaste voorprogramma tijdens de tournee van de door hen zo bewonderde Amerikaanse groep Dinosaur jr. Zo weten de Alabama Kids ook in Nederland een vaste schare fans aan zich te binden.

1993

Op Drowsy River, het derde en laatste album van de Alabama Kids weet de groep haar weemoedige, lang uitgesponnen gitaarrock tot een hoogtepunt te brengen. De vaderlandse pers reageert enthousiast. Toch besluiten de heren er aan het eind van het jaar een punt achter te zetten om zich op andere dingen te storten. Drummer Jacco van Rooy zal later opduiken in de Eindhovense stonerrock-formaties 35007 en 7Zuma7.

35007 7Zuma7

Discografie Alabama Kids

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Alabama Kids

Audio/Video Alabama Kids

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer