Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALAMO RACE TRACK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Alamo Race Track

Periode

2001 - heden

Genre

alternative, indie, pop/rock, rock

Online

Hyves
Officiële website

Pseudoniemen

Morning Star

Alamo Race Track

Alamo Race Track is avontuurlijke gitaarpop uit Amsterdam. De band is de voortzetting van de voormalige Grote Prijs winnaar Redivider. Debuutplaat Birds At Home verschijnt in augustus 2003.
Volledige biografie...

Bezetting

Ralph Mulder   gitaar, percussie, toetsinstrumenten, zang
Leonard Lucieer   gitaar
Robin Buijs   drums
Rik Elstgeest   percussie, vibrafoon
Peter Akkerman   basgitaar

Overige muzikanten

Guy Bours   drums
David Corel   basgitaar, toetsinstrumenten, zang
Djurre de Haan   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2001   Redivider
2002   Daryll-Ann
2003   Bram Vermeulen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Alamo Race Track

Alamo Race Track is avontuurlijke gitaarpop uit Amsterdam. De band is de voortzetting van de voormalige Grote Prijs winnaar Redivider. Debuutplaat Birds At Home verschijnt in augustus 2003.

2001

Alamo Race Track Na het uiteengaan van de band Redivider besluiten vier leden: Mulder, Lucieer, Corel en Bours gezamelijk een nieuwe weg in te slaan. Er wordt in de loop van het jaar voornamelijk thuis gewerkt aan demo's en in oktober maakt het viertal hun live-debuut op de Amsterdamse muziekconferentie A2A in zaal Fantasio.

Redivider

2002

Inmiddels Alamo Race Track geheten spelen ze in januari op het Eurosonic-festival in Groningen en ze zijn te horen op het VPRO-radioprogramma Club Lek. In het voorjaar toeren ze met Daryll-Ann door Nederland. Alamo Race Track wordt vervolgens gecontracteerd door het Excelsior-label. De band begint aan de opnames van een album.

2003

Alamo Race Track Alamo Race Track maakt indruk tijdens het jaarlijkse Noorderslagfestival en er volgen lovende recensies van o.a. VPRO's 3voor12, OOR en LiveXS. Ook wint de band een Essent Award en wordt daarop gevraagd een aantal nummers live ten gehore te brengen voor de opnames van Jan Douwe Kroeske's televisieprogramma 2 Meter Sessies. Naast persoonlijke uitstapjes (zo speelt Corel mee op Daryll-Ann's Trailer Tales en is Lucieer te horen op Nu van Carmona en De Mannen van Bram Vermeulen) begint ook de band zelf aan een klein zijdelings project. Tussen de opnames van haar debuutalbum door doet Alamo Race Track een aantal optredens met muziek van onder meer Joy Division en The Buzzcocks op de Nederlandse premierefeesten van de Britse film 24 Hour Party People. Direct daarna is alle aandacht weer gericht op de band. In juni spelen ze op het Music In My Head-festival in Den Haag en leggen ze de laatste hand aan het album. Eind augustus komt het langverwachte debuutalbum Birds At Home uit en speelt de band op het Lowlands-festival. In de tweede helft van het jaar doet de band ook enkele optredens in Groot-Brittannië waaronder een showcase tijdens In The City in Manchester (augustus) en eentje tijdens de muziekconferentie MusicWorks in Glasgow (november).

Bram Vermeulen Daryll-Ann

2004

Alamo Race Track speelt in de OOR-zaal (voorheen Kleine Zaal) van de Oosterpoort tijdens Noorderslag. In maart speelt de band in Austin Texas tijdens South By South West (SXSW).

2005

Alamo Race Track Het album Birds At Home verschijnt in Frankrijk op het label Fargo Records. De plaat is op 20 april Plaat van de Dag in het popblad Les Inrockuptibles. In juni reist Alamo Race Track naar Frankrijk voor optredens.

2006

Alamo Race Track Het intro van het nummer Happy Accidents wordt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart gebruikt in een reclamespotje van de PvdA in Amsterdam. In mei trekt Alamo Race Track langs de Nederlandse podia als double bill samen met Blues Brother Castro. Een maand later verschijnt van de bands een split-7". Het is de eerste in een serie van vinylsingles die uitkomt bij de Dutch Indies Singles Club (DISC), een samenwerking tussen de labels Excelsior, Living Room, Rara en Zabel. De singles worden met name verkocht speciale dubbelshows. De video bij het nummer Black Cat John Brown, opgenomen tijdens een kleedkamerconcert, is in september een hit op de populaire videowebsite YouTube. Binnen een week hebben meer dan 160.000 mensen de video bekeken. Black Cat John Brown is tevens de titel van het tweede album dat in oktober uitkomt. Het nummer Chocolate Years bevat een gastbijdrage op trombone van dichter Adriaan Jaeggi (1963-2008).

Blues Brother Castro

2007

Alamo Race Track In maart staat Alamo Race Track voor de tweede maal op SXSW. In dezelfde maand is het nummer Black Cat John Brown te horen in de negentiende aflevering van de Amerikaanse succesvolle tv-serie Grey's Anatomy. Voor het nummer The Northern Territory wordt met filmer Hans Kok een clip opgenomen in Antwerpen. Op initiatief van Shoot The Music, een onderdeel van het Unheard Filmfestival in Amsterdam, worden drie productiemaatschappijen uitgenodigd een clip te maken bij de single Lee J. Cobb. Het album Black Cat John Brown verschijnt begin juli in de VS op het label Minty Fresh. Amerikaanse media als Tripwire, Magnet en het toonaangevende Village Voice reageren enthousiast. De Amerikaanse release wordt ondersteund met optredens in augustus in New York en Los Angeles. In Europa speelt Alamo Race Track in de zomer en in het najaar op festivals als Dour in België, Lowlands in Biddinghuizen en Popkomm in Berlijn. Bassist David Corel gaat in deze periode voor onbepaalde tijd op wereldreis. Hij wordt vervangen door Djurre de Haan (solo als singer/songwriter actief onder de naam awkward i). Alamo Race Track keert de band terug naar de Verenigde Staten voor CMJ en een uitgebreide tournee. De band levert in december bijdragen aan Nightwriters, een licht literair programma met o.a. auteurs Susan Smit en Kluun dat op tournee gaat langs het clubcircuit.

2008

Alamo Race Track in 2008 In januari staat Alamo Race Track op Eurosonic in Groningen. Na 2004 en 2007 reist de band dit jaar in maart voor de derde keer naar Texas voor een optreden tijdens South By Southwest. Tijdens hun optredens in de zomer op De Parade in de tent van Fine Fine Music speelt de band speciale versies van eigen nummers en covers van onder anderen Fleetwood Mac, Bob Dylan, Leonard Cohen en The Velvet Underground. Op 9 augustus staat Alamo Race Track op het programma van het Duitse Haldern Pop Festival.

2010

Alamo Race Track componeert de muziek voor de theatervoorstelling Innenschau van regisseur Jakop Ahlbom. De personages in de voorstelling worden in een thrillerachtige setting gedreven door fantasieën en geheime verlangens. De band gaat vanaf februari ook mee tijdens de tournee Innenschau in een gewijzigde bezetting met naast gitarist/zanger Ralph Mulder en gitarist Leonard Lucieer ook bassist Jelte van Andel en drummer Robin Buijs. Stukken uit de voorstelling belanden uiteindelijk op het derde album van Alamo Race Track dat begin 2011 uitkomt. Innenschau is in juli de openingsvoorstelling van het International Young Directors Program van de Salzburger Festspiele 2010. Guy Bours drumt enige tijd in de indieband Montana (later omgedoopt tot The Maureens). De bezetting van Alamo Race Track bestaat vervolgens naast Ralph Mulder en Leonard Lucieer uit Robin Buijs (drums) en Rik Elstgeest (percussie/vibrafoon). Djurre de Haan maakt het kwintet live compleet als bassist.

The Maureens

2011

Alamo Race Track in 2011 De titel van het derde album is Unicorn Loves Deer (maart). De plaat krijgt onder meer een vijfsterrenrecensie in De Volkskrant en een positieve recensie in het Amerikaanse muziekblad Filter. Na het afronden van de Nederlandse clubtournee, en een optreden tijdens Oerol op Terschelling, gaat Alamo Race Track naar Engeland en Duitsland met de Canadese band The Weakerthans. Het eerste optreden van die tournee is op 23 juni in The Garage te Londen. Tijdelijke bassist Djurre de Haan heeft dan al plaats gemaakt voor Peter Akkerman. Akkerman heeft basgitaar gestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam en 'audio engineering' bij het SAE Instituut en speelt ook in de bands van Pien Feith en Daan Hofman. Alamo Race Track verzorgt in Finland muziek bij de theatervoorstelling Innenschau van regisseur Jakop Ahlbom. Na hun show op het hoofdpodium van het Into The Great Wide Open festival op Vlieland gaat de band voor de eerste maal in hun bestaan uitgebreid op tournee door Nederland. Tussendoor staat de band op CMJ in New York (18 oktober) en in MaMa te Parijs (22 oktober). De tour wordt afgesloten met een show in de Amsterdamse Melkweg.

2012

Na een korte Duitse tournee van vier optredens, eind februari/begin maart, maken Ralph Mulder en Leonard Lucieer drie maanden deel uit van het stuk Lebensraum van de Zweedse theaterregisseur Jakob Ahlbom. Voor de voorstelling laat Ahlbom zich inspireren door de zwijgende films van acteur/regisseur Buster Keaton. In september en oktober wordt de tournee van Lebensraum voortgezet. Alamo Race Track voert met choreograaf Conny Janssen en haar dansgezelschap de voorstelling How Long Is Now uit, over een wereld waar het verleden bestaat in de herinnering en de toekomst in het verlangen. How Long Is Now is op 21 augustus de openingsvoorstelling van het Zeeland Nazomerfestival (locatie: de Machinefabriek op het Vlissingse Scheldekwartier) en reist tot en met november door het land. Het enige reguliere optreden van de band in het najaar is een theaterconcert op 27 september in De Kleine Komedie. Drummer Guy Bours en bassist David Corel, de oude ritmesectie van Alamo Race Track, spelen mee op het eerste soloalbum dat Diederik Nomden (o.a. Redivider, Johan, Ellen ten Damme) in november bij Excelsior uitbrengt onder de naam Royal Parks.

Royal Parks

2013 - 2015

Alamo Race Track bouwt een eigen studio in een loods aan de rand van Amsterdam om er een jaar lang te werken aan het vierde album Hawks. De band werkt weer met producer Frans Hagenaars.

Discografie Alamo Race Track

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Alamo Race Track

Audio/Video Alamo Race Track

Video Alamo Race Track

The Northern Territory
The Northern Territory
Black Cat John Brown
Black Cat John Brown
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Northern Territory

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer