Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALBERTO CAICEDO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Alberto Caicedo in 2008

Periode

1974 - heden

Genre

latin, salsa, wereldmuziek, zang

Online

Website

Alberto Caicedo

Alberto Caicedo is een salsazanger uit Colombia die sinds 2000 actief is vanuit Nederland. In zijn carrière tourt hij door Midden- en Zuid-Amerika en Europa en deelt hij het podium met artiesten als David Pavon, Roberto Blades, Frankie Vásquez, Marco Borsato, Gerardo Rosales en The Cubop City Big Band. In ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Alberto Caicedo

Alberto Caicedo is een salsazanger uit Colombia die sinds 2000 actief is vanuit Nederland. In zijn carrière tourt hij door Midden- en Zuid-Amerika en Europa en deelt hij het podium met artiesten als David Pavon, Roberto Blades, Frankie Vásquez, Marco Borsato, Gerardo Rosales en The Cubop City Big Band. In 2006 verschijnt zijn door Gerardo Rosales geproduceerde debuutalbum La Voz De Colombia.

1974 - 1999

Alberto Caicedo wordt in 1974 geboren in Guapi, een stad in het zuidwesten van Colombia. In 1996 verhuist hij naar Santiago de Cali, qua inwonersaantal de derde stad van het land en bekend als de hoofdstad van de salsa. Autodidact Caicedo zingt in diverse salsa- en andere folkloristische projecten en treedt onder meer op tijdens jaarlijks terugkerende evenementen als het Summer Salsa Festival in juli en La Feria de Cali in de laatste week van december.

2000 - 2009

Wanneer Caicedo met een van zijn Colombiaanse bands door Europa op tournee gaat en Nederland aandoet, besluit hij zich hier te vestigen. Hij is een smaakmaker bij verschillende groepen, waaronder die van Gerardo Rosales, Nils Fischer en Lucas van Merwijk. Met Rosales en Van Merwijk gaat de zanger onder meer op tournee door Italië, Duitsland, Suriname en thuisland Colombia. Naar aanleiding van een optreden met Rosales' groep Trabucombo tijdens het festival Latin Village te Spaarnwoude (juli 2005) schrijft Het Parool lovend over Alberto Caicedo: 'Deze jonge Colombiaanse zanger heeft precies de juiste verhouding van geldingsdrang, charisma en virtuoze pregones (improvisaties) om internationaal tot een s, de erecategorie van salsazangers, uit te groeien.' Caicedo studeert in Rotterdam latinzang aan de hogeschool voor de kunsten Codarts. In 2005 is hij in het Rotterdamse Ahoy' een van de deelnemers aan het benefietconcert voor Warchild, georganiseerd door Marco Borsato. Samen met Gerardo Rosales gaat hij de Señor Tambó Studio in voor zijn debuutalbum La Voz De Colombia (2006). De meeste van de nummers zijn door hemzelf geschreven, samen met Rosales, wiens band Charanga La Crisis op enkele tracks meespeelt. Op de plaat mixt de zanger zijn Colombiaanse roots met salsa en latinpop. In 2009 studeert Alberto Caicedo af aan Codarts.

Gerardo Rosales Lucas van Merwijk Marco Borsato

Discografie Alberto Caicedo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Alberto Caicedo

Audio/Video Alberto Caicedo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer