Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALEX VAN OOSTROM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Alex van Oostrom

Genre

dance, DJ, draaitafels, VJ

Online

Officiƫle website

Alex van Oostrom

DJ Alex van Oostrom start zijn muzikale loopbaan in 1974 in Jongerencentrum B.O.C. te Amsterdam en draait daarnaast in de jaren zeventig op diverse feesten in en rond de hoofdstad. Begin jaren tachtig verruimt hij zijn werkgebied en draait hij ook in Pforzheim, Duitsland en op Ibiza. Met de oprichting ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, VJ

Genoemd in de biografie van

1983   Alex & The City Crew

Biografie Alex van Oostrom

DJ Alex van Oostrom start zijn muzikale loopbaan in 1974 in Jongerencentrum B.O.C. te Amsterdam en draait daarnaast in de jaren zeventig op diverse feesten in en rond de hoofdstad. Begin jaren tachtig verruimt hij zijn werkgebied en draait hij ook in Pforzheim, Duitsland en op Ibiza. Met de oprichting van Alex & The City Crew staat hij in 1983 aan de basis van hiphop in Nederland. Eind jaren tachtig is Van Oostrom een van de eerste DJ's die house draait. In de jaren negentig is oprichter en eigenaar van danceblad Update Magazine en de Dutch DJ Pool, een promotieservice voor DJ's. Hij is (mede)oprichter van de International DJ Conventions (de voorloper van het Amsterdam Dance Event), de jaarlijkse (inter)nationale DMC DJ-kampioenschappen, de Dutch Dance Music Awards en de Rotterdamse (Fast Forward) Dance Parade. Tijdens zijn sets maakt Alex van Oostrom gebruik van Pioneer DVJ-X1 DVD-spelers, waarmee hij muziek en beelden mixt. Zijn muziek- en videobestand varieert van disco, soul, funk, hiphop en hedendaagse dance.

In bezetting van

Alex & The City Crew   draaitafels

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Alex van Oostrom

Audio/Video Alex van Oostrom

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer