Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AMBER DOCTERS VAN LEEUWEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

bron: website Amber Docters van Leeuwen

Periode

1984 - heden

Genre

cello, hedendaags, klassiek

Amber Docters van Leeuwen

De Nederlandse celliste Amber Docters van Leeuwen heeft als thuisbasis New York maar geeft regelmatig concerten in Nederland, al of niet samen met haar vaste pianiste Taisiya Pushkar. Niet alleen in Nederland: over de hele wereld zijn recitals van Amber Docters van Leeuwen te horen, van Carnegie Hall in New ...
Volledige biografie...

Instrumenten

cello

Biografie Amber Docters van Leeuwen

De Nederlandse celliste Amber Docters van Leeuwen heeft als thuisbasis New York maar geeft regelmatig concerten in Nederland, al of niet samen met haar vaste pianiste Taisiya Pushkar. Niet alleen in Nederland: over de hele wereld zijn recitals van Amber Docters van Leeuwen te horen, van Carnegie Hall in New York tot de Sonorium Hall in Tokyo. Daarnaast is zij actief in het opzetten van verschillende kamermuziekprojecten. Naast klassiek en hedendaags repertoire maakt Amber Docters van Leeuwen naam met verschillend studiowerk onder andere met de Belgische jazzpianist en componist Jef Neve en de Amerikaanse zanger Bobby McFerrin.

1984

Amber Docters van Leeuwen wordt in Seoul in Zuid Korea geboren.

1992 - 2007

In 1992 volgt Amber Docters van Leeuwen cellolessen bij Monique Bartels aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze vervolgt haar cellostudie in Amsterdam bij Maarten Mostert. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeert Amber Docters van Leeuwen af bij de Russisch-Nederlandse cellist Dmitri Ferschtman. Zij ontvangt haar bachelor diploma met een onderscheiding. Met behulp van de Fulbright Foundation zet ze echter haar studie voort in New York en studeert er aan de Stony Brook University, op 'full scholarship', bij de Britse cellist Colin Carr.

Dmitri Ferschtman Maarten Mostert Monique Bartels

2008 - 2009

Amber Docters van Leeuwen wint de eerste prijs van het Nationaal Cello Concours 2008 in Amsterdam. Daarnaast speelt ze in 2008 tijdens de Amsterdamse Cello Biƫnnale, in de grote zaal van het Muziekgebouw aan 't IJ, solo met het Amsterdam Sinfonietta onder leiding van de Russische cellist en dirigent Alexander Rudin. Bij verschillende cellisten volgt Docters van Leeuwen masterclasses, zoals bij de Nederlanders Pieter Wispelwey en Anner Bijlsma, de Kroatische Valter Despalj, de Franse Jean-Guihen Queyras, de Hongaarse Miklos Perenyi, de Russische Natalia Gutman en de Britse Steven Isserlis.

Anner Bijlsma Pieter Wispelwey

2010

In mei behaalt Docters van Leeuwen haar master diploma bij de Amerikaanse cellist David Geber aan de Manhattan School of Music, waar haar vier maal de Presidents award wordt toegekend. Daarnaast worden haar de Pablo Casals prijs en de Van Lier Scholarship toegekend. Ook ontvangt zij dit jaar de Samuel Mayes Memorial Cello Award, geschonken door het Tanglewood Music Center.

2011 - 2012

Op 13 februari 2011 maakt Amber Docters van Leeuwen haar debuut in de Weill Recital Hall in Carnegie Hall te New York City. Voor deze gelegenheid schrijft componist en trompettist Eef van Breen (oorspronkelijk afkomstig uit de wereld van de jazz) de compositie 'Flavours', voor cello solo.

Eef van Breen

2013

De debuut-cd van Amber Docters van Leeuwen komt uit: 'Flavours - Music for cello and piano', met muziek van Claude Debussy, Alfred Schnittke, Ludwig van Beethoven en Eef van Breen. Voor de begeleiding tekent haar vaste pianiste Taisiya Pushkar.
Ook werkt ze als componist samen met de Amerikaanse theaterregisseur en schrijver Bryan Davidson Blue.

Discografie Amber Docters van Leeuwen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Amber Docters van Leeuwen

Audio/Video Amber Docters van Leeuwen

Video Amber Docters van Leeuwen

NTR Podium Amber Docters ...
NTR Podium Amber Docters Van Leeuwen
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
NTR Podium Amber Docters Van Leeuwen

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer