Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AMSTERDAM BAROQUE CHOIR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - heden

Genre

barok, klassiek

Online

Officiële website

Amsterdam Baroque Choir

Het Amsterdam Baroque Choir wordt in 1992 opgericht door dirigent Ton Koopman en maakt haar debuut tijdens het Holland Festival Oude Muziek in Utrecht. Het koor staat bekend om de zeldzame combinatie van tekstuele helderheid en interpretatieve flexibiliteit. Samen met het in 1979 opgerichte Amsterdam Baroque Orchestra worden regelmatig concerten ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1992   Ton Koopman
1995   Egidius Kwartet

Biografie Amsterdam Baroque Choir

Het Amsterdam Baroque Choir wordt in 1992 opgericht door dirigent Ton Koopman en maakt haar debuut tijdens het Holland Festival Oude Muziek in Utrecht. Het koor staat bekend om de zeldzame combinatie van tekstuele helderheid en interpretatieve flexibiliteit. Samen met het in 1979 opgerichte Amsterdam Baroque Orchestra worden regelmatig concerten gegeven in Europa, de Verenigde Staten en Japan. In 1994 wordt gestart met het Bach project: het integraal opnemen van Bach's wereldlijke en geestelijke cantates, uitgevoerd volgens het meest recente musicologische onderzoek. Voor dit bijzondere project ontvangen Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir in Duitsland de Deutsche Schallplattenpreis Echo Klassik 1997, een prijs voor de uitmuntende opname van deze cantates. Naast deze prijs zijn koor en orkest gelauwerd met The Gramophone Award, Diapason d'or, 10-Repertoir, Stem des Monats-Fono Forum, de Prix Hector Berlioz en twee Edison Music Awards. Voor het seizoen 2013-2014 zijn tournees in voorbereiding door Rusland en Zuid-Amerika.

Discografie Amsterdam Baroque Choir

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Amsterdam Baroque Choir

Audio/Video Amsterdam Baroque Choir

Video Amsterdam Baroque Choir

Ruht wohl, ihr heiligen G...
Ruht wohl, ihr heiligen Gebeine - St. John Passion (J.S. Bach)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ruht wohl, ihr heiligen Gebeine - St. John Passion (J.S. Bach)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer