Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AMSTERDAM BAROQUE ORCHESTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1979 - heden

Genre

barok, klassiek

Online

Officiële website

Amsterdam Baroque Orchestra

In 1979 wordt door de dirigent Ton Koopman het Amsterdam Baroque Orchestra opgericht, een internationaal gezelschap van barokspecialisten. Het ensemble speelt repertoire gecomponeerd tussen 1600 en 1791. 'Mijn grens ligt bij de dood van Mozart', zegt Koopman. Samen met het in 1992 toegevoegde Amsterdam Baroque Choir worden regelmatig concerten gegeven ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1948   Wilbert Hazelzet
1970   Léon Berben
1979   Ton Koopman
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Amsterdam Baroque Orchestra

In 1979 wordt door de dirigent Ton Koopman het Amsterdam Baroque Orchestra opgericht, een internationaal gezelschap van barokspecialisten. Het ensemble speelt repertoire gecomponeerd tussen 1600 en 1791. 'Mijn grens ligt bij de dood van Mozart', zegt Koopman. Samen met het in 1992 toegevoegde Amsterdam Baroque Choir worden regelmatig concerten gegeven in Europa, de Verenigde Staten en Japan. In 1994 wordt gestart met het Bach project: het integraal opnemen van Bach's wereldlijke en geestelijke cantates, uitgevoerd volgens het meest recente musicologische onderzoek. Voor dit bijzondere project ontvangen Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir in Duitsland de Deutsche Schallplattenpreis Echo Klassik 1997, een prijs voor de uitmuntende opname van deze cantates. Naast deze prijs is het orkest gelauwerd met The Gramophone Award, Diapason d'or, 10-Repertoir, Stem des Monats-Fono Forum, de Prix Hector Berlioz en twee Edison Music Awards. Voor het seizoen 2013-2014 zijn tournees in voorbereiding door Rusland en Zuid-Amerika.

Discografie Amsterdam Baroque Orchestra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Amsterdam Baroque Orchestra

Audio/Video Amsterdam Baroque Orchestra

Video Amsterdam Baroque Orchestra

The Amsterdam Baroque Orc...
The Amsterdam Baroque Orchestra - Johann Sebastian Bach: Orchestral Suite No. 3 in D major, BWV 1068
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Amsterdam Baroque Orchestra - Johann Sebastian Bach: Orchestral Suite No. 3 in D major, BWV 1068

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer