Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AN + JAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

An + Jan

Periode

1996 - heden

Genre

amusementsmuziek, luisterlied, Nederlandstalig

Online

Officiƫle website

An + Jan

An + Jan zijn Marjolein Meijers (Berini's) en Jan Rot. Ze werken voor het eerst samen wanneer Rot het duet Love Hurts voor zijn album Rot Voor Jou (1996) bewerkt tot Hartzeer. Na een enkel incidenteel gezamenlijk optreden, doet het duo pas in 2002 samen de eerste theatertournee An + ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marjolein Meijers   zang
Jan Rot   gitaar, zang

Overige muzikanten

Jan van der Meij   gitaar
Marcel de Groot   gitaar
Jakob Klaasse   arrangeur, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2003   Jan Rot

Biografie An + Jan

An + Jan zijn Marjolein Meijers (Berini's) en Jan Rot. Ze werken voor het eerst samen wanneer Rot het duet Love Hurts voor zijn album Rot Voor Jou (1996) bewerkt tot Hartzeer. Na een enkel incidenteel gezamenlijk optreden, doet het duo pas in 2002 samen de eerste theatertournee An + Jan, Grootste Hits Deel I, begeleid door toetsenist Jakob Klaasse en elke avond een bekende Nederlander als gast. Voor Grootste Hits Deel II (2005) wordt de bezetting uitgebreid met gastgitarist Marcel de Groot. In het jaar dat Marjolein Meijers afscheid neemt van de Berini's spelen An + Jan het programma Nachtlied met onder anderen Bill van Dijk en Astrid Nijgh. Van september tot december 2006 reizen An + Jan en gastgitarist Jan van der Meij langse de theaters met het programma Nieuw Op 1!, met louter vertaalde nummer 1 hits uit de Top 40, waaronder een acht minuten durende vertaling van Paradise By The Dashboard Light. Eind 2006 is de eerste van een reeks avondvullende kerstprogramma's. Andere theaterprogramma's volgen: An + Jan Gaan Landelijk met vertaalde countryhits (2008), An + Jan Doen De Top 100 Aller Tijden (2009) en Beatles vs. Stones (2010).

Discografie An + Jan

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's An + Jan

Audio/Video An + Jan

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer