Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANA MIHAJLOVIC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Ana Mihajlovic

Ana Mihajlovic werd op 29 januari 1968 in Koeweit geboren. Opleiding Zij studeerde compositie bij Zoran Eric aan de Faculteit Muziek van de universiteit van Belgrado, waar ze in 1993 afstudeerde. Sinds 1995 woont zij in Nederland, waar zij haar studie heeft voortgezet bij Louis Andriessen. Activiteiten Als studente was zij lid van The ...
Volledige biografie...

Biografie Ana Mihajlovic

1968

Ana Mihajlovic werd op 29 januari 1968 in Koeweit geboren.


Opleiding

Zij studeerde compositie bij Zoran Eric aan de Faculteit Muziek van de universiteit van Belgrado, waar ze in 1993 afstudeerde. Sinds 1995 woont zij in Nederland, waar zij haar studie heeft voortgezet bij Louis Andriessen.


Activiteiten

Als studente was zij lid van The magnificent 7, een groep van jonge Servische componisten die allerlei concerten organiseerde o.a. met leden van het Philharmonisch Orkest Belgrado met rockmuzikanten. Na haar studie was zij als docente harmonie en contrapunt werkzaam aan de Faculteit Muziek van de universiteit van Belgrado, terwijl zij tevens film- en theatermuziek componeerde. Zij werd twee keer door het Radio Belgrado Instituut uitgeroepen tot Beste musicus van het jaar.


Composities

Haar composities werden geselecteerd bij verschillende festivals en competities in Kroatië, Servië en Macedonië. In 1991 werd Story II geselecteerd voor de Internationale Gaudeamus Muziekweek en in 1998 speelde het Doelen Ensemble tijdens de Gaudeamus Muziekweek Full Auto Shut-Off. Dit werk werd tevens geselecteerd op het 16de ALEA III International Composition Competition. Ana Mihajlovic ontving opdrachten van o.a. Radio Belgrado en VPRO Radio.


Prijzen

In 1999 won zij in Tokyo de Irino Prijs voor Mundus Sensibilis voor piano met orkest.Ze kreeg ook de eerste prijs bij de Association of Yugoslavian Composers Competition in Belgrado voor Les Baricades Mistérieuses voor strijkorkest en Story II voor ensemble.

Compact Discs
Full Auto Shut-Off (VPRO EW 9843)
A Sad Smile Blues (NM Extra 98021)
2001

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ana Mihajlovic

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer