Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANGELS & AGONY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Angels & Agony

Periode

1995 - heden

Genre

electronic body music, gothic, new wave, pop/rock

Online

Hyves

Angels & Agony

Reinier Kahle richt Angels & Agony in eerste instantie op als een instrumentaal project. Het project groeit uit tot een band die bij het Duitse label Out Of Line onderdak krijgt. De band heeft in Duitsland een trouwe fanbasis, en ook in andere landen groeit de belangstelling met de jaren.
Volledige biografie...

Bezetting

Fried Bruggink   drums
Erik Wierenga   elektronica, gitaar, synthesizer
Marco Van Belle   synthesizer, zang
Reinier Kahle   elektronica, synthesizer, zang

Biografie Angels & Agony

Reinier Kahle richt Angels & Agony in eerste instantie op als een instrumentaal project. Het project groeit uit tot een band die bij het Duitse label Out Of Line onderdak krijgt. De band heeft in Duitsland een trouwe fanbasis, en ook in andere landen groeit de belangstelling met de jaren. De filosofische teksten die Kahle schrijft zijn onder meer geïnspireerd op het boeddhisme en op de Tao.

1995 - 1998

In de herfst van 1995 richt Reinier Kahle Angels & Agony op, in eerste instantie als instrumentaal project. Achtereenvolgens worden gitarist Erik Wierenga, DJ Marco van Belle en Fried Bruggink bij het project betrokken. Fried Bruggink is ook actief in de gothicband Dreamside.

The Dreamside

1999

De mini-cd Unity verschijnt op het label Aragon Records. De Duitse Axel Ermes produceert het schijfje. Unity krijgt goede recensies in Europese bladen en de track One wordt een clubhit. Op de Laibach-tribute cd Schlecht Und Ironisch levert Angels & Agony de bijdrage God Is God.

2000

Angels & Agony tekent een contract met het Duitse label Out Of Line. De eerste release op dit label is de single Darkness.

2001

Ronan Harris (VNV Nation) produceert het eerste volwaardige album van de band, Eternity.

2002

De EP Forever verschijnt.

2003

De EP Salvation verschijnt. Angels & Agony treedt op tijdens het nieuwe gothic/electro-festival Gothronic in Leeuwarden.

2004

In november verschijnt de tweede volledige cd, Avatar. Deze bevat maar liefst 17 tracks. Tevens verschijnt een gelimiteerde editie inclusief een bonus-cd met vier tracks. De internationale aandacht voor de band groeit gestaag. Metropolis Records brengt Avatar uit in Amerika.

2005

Angels & Agony is op het podium te zien tijdens het vierdaagse festival Wave Gotik Treffen in Leipzig, het grootste gothicfestival ter wereld.

2007

Angels & Agony In januari verschijnt de cd Unison. Alle tracks zijn gemixt door John Fryer, bekend van onder meer Depeche Mode en Nine Inch Nails. De band kiest voor een meer toegankelijke, up-tempo stijl. Metropolis Records brengt ook dit album uit in Amerika. Opnieuw is de band te zien op Wave-Gotik-Treffen.

Discografie Angels & Agony

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Angels & Agony

Audio/Video Angels & Agony

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer