Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANNE SOLDAAT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Anne Soldaat in 2010

Periode

1965 - heden

Genre

gitaar, pop, rock, zang

Online

Officiƫle website

Pseudoniemen

Do-The-Undo

Anne Soldaat

Anne Soldaat (1965) is de voormalige gitarist van Daryll-Ann (1988-2004). Na het uiteenvallen van die band richt hij de band Do-The-Undo op waarmee hij in 2007 een titelloos album uitbrengt met daarop klassieke gitaarrock met invloeden uit de jaren zestig en begin jaren zeventig. Zijn tweede plaat In Another Life ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Overige muzikanten

Jeroen Overman   basgitaar
Maurits Westerik   gitaar
Matthijs van Duijvenbode   toetsinstrumenten
Bram Hakkens   drums

Genoemd in de biografie van

2006   Daryll-Ann
2008   Tim Knol
2009   Do-The-Undo
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Anne Soldaat

Anne Soldaat (1965) is de voormalige gitarist van Daryll-Ann (1988-2004). Na het uiteenvallen van die band richt hij de band Do-The-Undo op waarmee hij in 2007 een titelloos album uitbrengt met daarop klassieke gitaarrock met invloeden uit de jaren zestig en begin jaren zeventig. Zijn tweede plaat In Another Life (april 2009) brengt hij onder zijn eigen naam uit. In Another Life is opgenomen in Los Angeles met Jason Falkner (Air) die eerder heeft meegewerkt aan platen van Beck, Paul McCartney en David Holmes. Ter gelegenheid van zijn najaarstournee 2009 brengt Soldaat digitaal de Going South EP uit met daarop naast het titelnummer ook drie live-tracks die zijn opgenomen tijdens de Onder Invloed Sessies met liedjes van inspiratiebronnen The Beach Boys, Randy Newman en Fairport Convention. Soldaat wordt in 2010 vaste gitarist in de band van singer-songwriter Tim Knol. In 2011 is Soldaat betrokken bij Zout, een dansvoorstelling van Conny Jansen Danst uit Rotterdam dat voor deze gelegenheid enkel uit mannen bestaat. Hij is met deze voorstelling o.a. te zien op het Lowlands Festival. Anne Soldaat neemt begin 2012 ook zijn volgende, titelloze album op in Los Angeles met Jason Falkner. De cd verschijnt in augustus van hetzelfde jaar. Tijdens zijn tournee bestaat de begeleidingsband uit Matthijs van Duijvenbode (Tim Knol, Johan), Bram Hakkens (Kyteman, GEM), Jeroen Overman (Tim Knol) en Maurits Westerik (GEM).

In bezetting van

Daryll-Ann   gitaar, zang
Do-The-Undo   componist, gitaar, tekstschrijver, zang
Tim Knol   achtergrondzang, gitaar

Discografie Anne Soldaat

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Anne Soldaat

Audio/Video Anne Soldaat

Video Anne Soldaat

Anne Soldaat - Surely Jus...
Anne Soldaat - Surely Justice (Daryll Ann)
Anne Soldaat - Going South
Anne Soldaat - Going South
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Anne Soldaat - Going South

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer