Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANNETTE KRUISBRINK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - heden

Genre

hedendaags

Online

Website

Biografie Annette Kruisbrink

Annette Kruisbrink werd op 15 februari 1958 geboren in Amsterdam. Opleiding Zij studeerde gitaar bij Pieter van der Staak aan het Conservatorium te Zwolle en behaalde in 1983 haar akte-B. Daarna bekwaamde zij zich in het bespelen van de flamencogitaar en de vihuela. Zij volgde 'master classes' bij o.a. Leo Brouwer, John ...
Volledige biografie...

Biografie Annette Kruisbrink

1958

Annette Kruisbrink werd op 15 februari 1958 geboren in Amsterdam.


Opleiding

Zij studeerde gitaar bij Pieter van der Staak aan het Conservatorium te Zwolle en behaalde in 1983 haar akte-B. Daarna bekwaamde zij zich in het bespelen van de flamencogitaar en de vihuela. Zij volgde 'master classes' bij o.a. Leo Brouwer, John Duarte, John Mills en Toyohiko Satoh. In 1991 behaalde zij haar diploma voor pianostemmer /-techniker. Gedurende 1991-1992 studeerde ze compositie bij Alex Manassen en volgde 'classes' bij Loek Dikker, Nigel Osborne en Claudio Prieto.


Activiteiten

Kruisbrink geeft recitals en 'master classes' gitaar/compositie in binnen- en buitenland (België, Bulgarije, Italië, Litouwen, Luxemburg, Polen, Spanje en Zweden). Zij treedt op als soliste, als lid van Het ANIDO Gitaarduo en als lid van The Naildance Guitar Quartet. Met de sopraan Franka van Essen vormt zij het duo Kruisbrink & Van Essen. Sinds 2000 is zij als docent 20e en 21e eeuwse muziekpraktijk en Niet Westerse Muziek verbonden aan het Conservatorium van Zwolle. Zij is oprichtster van en als gitaarpedagoog verbonden aan Gitaarschool Anido te Emmeloord. Zij is een veelgevraagd jurylid van gitaar- en compositie concoursen.


Composities

Annette Kruisbrink schreef meer dan 200 composities waarvan een groot aantal is verschenen bij internationale uitgeverijen (o.a. in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en de V.S.) Compositieopdrachten kreeg zij van onder andere de NCRV, Fonds voor de Scheppende Toonkunst, Vereniging Huismuziek, Stichting Gitaarweken Zwolle, Stichting Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties, Stichting Schouwburg Odeon Zwolle en Novam.


Publicaties

Zij publiceerde cartoons en tekeningen (68 Guitrariteiten) en zij schreef een aantal didactische werken en methodes voor gitaar.


Prijzen

In 1991 won zij de eerste prijs (publieksprijs) tijdens The Seventh International Congress on Women in Music (Utrecht) met haar compositie 'Sgraffito' voor kamerorkest. In 1992 won zij de tweede prijs met 'Faon' voor gitaar en in 1994 won zij de eerste prijs ex aequo met 'Homenaje a Andrés Segovia' voor gitaar in een compositiewedstrijd georganiseerd door S.A.C.E.M. en C.M.A.C., Fort de France (Martinique). In 1998 won zij de tweede prijs met '10 Miniaturas' voor 4 gitaren tijdens het 2de Concorso Internazionale di Composizione per Chitarra Classica "Michele Pittaluga" te Alessandria (Italië).

Compact discs
Kruisbrink is producer van 18 cd's met haar composities. Op Cirex (Willibrord Classics WC 6072-1) spelen Annette en Eric Kruisbrink composities van Annette Kruisbrink. Op Encuentro (WC 6075-1) speelt Jan Bartlema vijf werken, w.o. het 'Concert voor gitaar en orkest'. Op de cd Kanakangi speelt het ANIDO Gitaarduo verschillende werken van Kruisbrink (Willibrord Classics WC 6078-1). Op een cd van de Stichting Gitaarweken Zwolle is 'Homenaje a Andrès Segovia' opgenomen (SGZ cd 69-00). Op de cd Onbekend maakt onbemind 2 is 'Op zolder' vastgelegd (Q Disc 97022). Voorts verscheen op Luna Music een cd onder de titel Enjoy the Difference (or not) (LUNCD 062-2), bij MAP (Italië) The Naildance Guitar Quartet plays Kruisbrink & Kleynjans (LR CD 080), bij Les Productions d'OZ (Canada) Fours Seasons Grand Suite (DZ 1000 CD) en Ensemble (DZ 1224).

Annette Kruisbrink
(2010)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Annette Kruisbrink

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer