Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANNY SCHILDER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Anny Schilder en Jan Keizer

Periode

1959 - heden

Genre

palingpop, zang

Online

Officiële website

Anny Schilder

Volendamse zangeres die na het verlaten van BZN een succesvolle solo-carrière begint.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1981   John van de Ven
1984   Het Goede Doel
1990   Dave
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Anny Schilder

Volendamse zangeres die na het verlaten van BZN een succesvolle solo-carrière begint.

In bezetting van

BZN   zang
BZN 66   zang
Jan & Anny   zang

1984

Annie Schilder (Volendam, 14 februari 1959) verlaat de populaire Volendamse band BZN om meer tijd te kunnen besteden aan haar gezin. Een jaar later start ze een solo-carrière die vrij succesvol wordt. Aan het einde van het jaar is de zangeres te horen op een speciale Kerstsingle van Het Goede Doel.

BZN

1985

Anny Schilder brengt onder een licht gewijzigde voornaam haar eerste soloplaat uit (geproduceerd door Aaftink en Beltman), die in het verlengde ligt van het BZN-repertoire.

1988

Schilders tweede solo-elpee geproduceerd door Tom Peters verschijnt, maar haalt niet het productionele niveau van de platen van BZN. Na haar scheiding besluit de zangeres weer op te treden in het land.

Tom Peters

1997

De cd Sentimientos bevat bekende Mexicaanse Mariachi-liedjes.

2000

De zangeres treedt samen met Piet Veerman en George Baker op in het land met Het Volendam Concert.

George Baker Piet Veerman

2006

Anny Schilder brengt met muzikale vriend John de Bever de door henzelf geschreven single Toen Kwam Jij uit. De twee vocalisten treden ook gezamenlijk op.

2007

Het boek Anny En Ik vertelt over het leven van de zangeres, waaronder haar periode in BZN. In juni zijn er al tienduizend exemplaren verkocht. Op de gelijknamige cd staan coverversies van hits van o.a. BZN, Abba, Kris Kristofferson en Phil Spector.

2009 - 2011

In december 2009, tijdens het verjaardagsfeest van presentatrice Mies Bouwman, doen Jan Keizer en Anny Schilder een gezamenlijk gelegenheidsoptreden. Het optreden smaakt naar meer en de twee gaan de studio in voor het album Together Again. De eerste single van die cd is de zomersingle Take Me To Ibiza (juli 2010). Een gezamenlijke tournee start in december 2011.

Jan & Anny Jan Keizer

2012 - 2013

BZN heeft door de jaren heen een grote fanschare opgebouwd in Roemenië. Jan Keizer en Anny Schilder treden 28 oktober 2012 op voor zevenduizend Roemeense fans in theater Sala Palatului te Boekarest. Het duo presenteert op 15 februari in Old Dutch te Volendam hun tweede gezamenlijke album The Two Of Us. Ze krijgen het eerste exemplaar uitgereikt uit handen van vriend en collega George Baker.

2014

Bij de zangeres wordt borstkanker in een vroeg stadium geconstateerd, ze ondergaat een chemokuur.

Discografie Anny Schilder

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Anny Schilder

Audio/Video Anny Schilder

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer