Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

APPELSAP

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2000 - heden

Genre

hiphop

Online

Website

Appelsap

Het zomerfestival Appelsap (voluit: Appelsap Fresh Music Festival) vindt sinds 2000 plaats in het Amsterdamse Oosterpark. Wat begint als een gratis 'block jam' groeit uit tot een groot evenement voor zowel lokaal talent als internationale acts. In 2007 en 2008 kan de organisatie de financiering niet rond krijgen en wordt ...
Volledige biografie...

Biografie Appelsap

Het zomerfestival Appelsap (voluit: Appelsap Fresh Music Festival) vindt sinds 2000 plaats in het Amsterdamse Oosterpark. Wat begint als een gratis 'block jam' groeit uit tot een groot evenement voor zowel lokaal talent als internationale acts. In 2007 en 2008 kan de organisatie de financiering niet rond krijgen en wordt het festival niet gehouden. In samenwerking met het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer maakt Appelsap in 2009 een doorstart. Op de editie van 2010 komen ruim 10.000 bezoekers af, voor optredens van onder anderen De Jeugd Van Tegenwoordig, Clipse, Reverse, Jayh & Adje en Dimlite. Tot en met 2010 is het festival gratis toegankelijk. In 2011 is naast hiphop en soul ook plaats voor elektronische muziek en hedendaagse jazz. Voor de promotiecampagne van de editie in 2013 zet het festival actrice en zangeres Katja Schuurman in. Optredende acts zijn dan onder meer FS Green, The Opposites, The Flexican & Sef, Great Minds en uit de Verenigde Staten Flatbush Zombies en Waka Flocka Flame.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Appelsap

Audio/Video Appelsap

Video Appelsap

Katja loves Appelsap Fres...
Katja loves Appelsap Fresh Music Festival (Katja Schuurman x Appelsap)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Katja loves Appelsap Fresh Music Festival (Katja Schuurman x Appelsap)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer