Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ARJAN KIEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Arjan Kiel

Periode

1967 - heden

Genre

arrangeur, componist, componisten, filmmuziek, orgel, piano, pop/rock, reggae

Online

Officiƫle website

Arjan Kiel

Arjan Kiel begint op achtjarige leeftijd in zijn woonplaats Dokkum met orgellessen, zowel op kerkorgel als op elektronisch orgel. In 1989 studeert hij een jaar muziekpedagogiek jazz en klassiek aan het conservatorium van Groningen, gevolgd door een studie jazz op keyboards en piano. Rond deze tijd maakt hij arrangementen voor ...
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist, orgel, piano

Genoemd in de biografie van

2008   Luie Hond

Biografie Arjan Kiel

Arjan Kiel begint op achtjarige leeftijd in zijn woonplaats Dokkum met orgellessen, zowel op kerkorgel als op elektronisch orgel. In 1989 studeert hij een jaar muziekpedagogiek jazz en klassiek aan het conservatorium van Groningen, gevolgd door een studie jazz op keyboards en piano. Rond deze tijd maakt hij arrangementen voor orkesten en (big)bands en begeleidt hij als toetsenist artiesten als Tony Hadley (Spandau Ballet), Toots Tielemans en Jan Akkerman. Na zijn afstuderen in 1997 gaat Arjan Kiel tussen 1998 en 2002 in de band van Debbie Sledge en Sister Sledge op tournee door Europa, Rusland en Amerika. Tussen 2001 en 2007 is hij bandlid in de Nederlandstalige reggaeformatie Luie Hond. Vanaf november 2007 werkt Kiel aan een opera samen met Jon Anderson, de zanger van de Britse symfonische rockgroep Yes. Sinds de zomer van 2008 is de muzikant fulltime actief als componist voor films, symfonieorkesten en koren.

In bezetting van

Luie Hond   toetsinstrumenten

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Arjan Kiel

Audio/Video Arjan Kiel

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer