Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ARMIN VAN BUUREN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Armin van Buuren

Periode

25-12-1976 - heden

Genre

Buma NL Award, DJ, draaitafels, Gouden Harp, progressive, remixer, sampler, trance

Online

Facebook
Officiële website
Beeld en Geluidwiki

Pseudoniemen

Alibi, Darkstar, Gaia, Gig, Major League, Perpetuous Dreamer, Rising Star

Armin van Buuren

Armin van Buuren is een van de meest succesvolle en populairste dj's ter wereld. Zo wordt hij door de lezers van het Britse DJ Magazine meerdere keren uitgeroepen tot beste dj en wint hij in 2010 op de Winter Music Conference in Miami de International Dance Music Award voor beste ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, remixer, sampler

Genoemd in de biografie van

1988   Hardwell
2003   Johan Gielen
2003   Krezip
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Armin van Buuren

Armin van Buuren is een van de meest succesvolle en populairste dj's ter wereld. Zo wordt hij door de lezers van het Britse DJ Magazine meerdere keren uitgeroepen tot beste dj en wint hij in 2010 op de Winter Music Conference in Miami de International Dance Music Award voor beste dj ter wereld.

1993 - 1994

Armin van Buuren (Leiden, 25 december 1976) koopt op zijn 16e zijn eerste draaitafels om er op te leren mixen. Zijn grote voorbeeld is mixer Ben Liebrand. Langzamerhand ontwikkelt Van Buuren zijn eigen stijl die hij etaleert op de eerste demo. Een nummer van deze demo verschijnt al meteen op een compilatie en zo begint voor Van Buuren de start van zijn carrière.

Ben Liebrand

1995

Met het geld dat Van Buuren aan zijn eerste demo verdient, koopt hij beter apparatuur en brengt hij aan het eind van het jaar zijn eerste vinyl-single uit.

1996

Van Buuren brengt onder verschillende namen op verschillende labels zijn nummers uit. Daarnaast is hij actief als dj in club Nexus in Leiden waar hij elke week vijf uur per avond draait.

1997

Het grote succes begint in Engeland waar hij met het nummer Blue Fear (onder de naam Armin) de Engelse hitlijst haalt.

1999

Van Buuren start zijn eigen Armind-label dat gelieerd is aan United Recordings. De single One (onder het pseudoniem Gig) doet het zeer goed en ook het als Rising Star uitgegeven Touch Me bezorgt Van Buuren de nodige bekendheid. Als dj treedt Van Buuren tijdens het Amsterdam Dance Event '99, waarna meer Europese optredens volgen.

2000

Armin van Buuren Van Buuren werkt in twee projecten samen met DJ Tiësto, als het duo Major League met de single Wonder Where You Are? en als Alibi, met de single Eternity. Daarnaast maakt Van Buuren naam als remixer. Zo krijgt hij bekendheid met de remixen van Wamdue Project's King Of My Castle, Gouryella's Walhalla, Madison Avenue's Don't Call Me Baby en Onephatdeeva's Bad Habits. Van Buuren treedt als dj op op Ibiza, Kreta en in Groot-Brittannië, Israël en Japan. Ook tijdens de Dance Valley en de Fast Forward Parade geeft hij acte de présence. Onder de titel Armin van Buuren 001: A State Of Trance verschijnt een dubbel-cd met remixen. Interface Magazine organiseert samen met Armin van Buuren en United Recordings een wedstrijd, waarbij muzikantendj's en producers worden opgeroepen het nummer Touch Me van Van Buuren te remixen.

DJ Tiësto

2001

Armin van Buuren Van Buuren heeft elke vrijdagavond zijn eigen radioprogramma op ID&T Radio. De dubbel-cd Armin Van Buuren 002 die in februari verschijnt heeft als ondertitel Basic Instinct en bevat een mix met ondermeer muziek van Orientalist, Roland Klinkenberg, Vincent de Moor, Signum, SPX en Junkie XL. De winnaar van de remixwedstrijd is SNAFU waarachter het producersduo Jasper Wognum en Peter Kriek schuilgaan. De versie is te vinden op de remix-cd Touch Me die in maart verschijnt onder de naam Rising Star. De single The Sound Of Goodbye, onder de naam Perpetuous Dreamer, wordt opgepikt in Engeland (het label Cream) en Duitsland (Gango). De dubbel-cd Armin Van Buuren 003 (ondertitel: In Motion) bevat een mix met naast eigen werk (Rising Star) ook muziek van o.a. Signum, Vincent de Moor en System F.

Ferry Corsten Junkie XL Vincent de Moor

2002

Van Buuren tourt door Canada en doet DJ-sets in Edmonton, Calgary en Toronto. Hij maakt remixen voor ondermeer Solar Stone (het nummer 7 Cities), Cygnus X (Positron) en Riva (Time Is The Healer). Een eerste solo-album is in voorbereiding. Daaraan vooraf gaat het vierde mixalbum Transparance. De single The Sound Of Goodbye onder de naam Perpetuous Dreamer behaalt de eerste plaats van de Billboard Dance Chart. In de zomer vliegt Van Buuren wekelijks naar Ibiza om daar te draaien. Na de zomer toert hij door Australië. In oktober verschijnt Yet Another Day, de eerste single van het debuutalbum. Ray Wilson neemt de zang voor zijn rekening. Voor de opnamen van de videoclip reist Van Buuren naar Roemenië. Van Buuren behaalt de vijfde plaats in de jaarlijkse top honderd van het Engelse DJ Magazine. Tussen het draaien door studeert Van Buuren af en wordt hij meester in de rechten met auteursrecht als specialisatie.

2003

Armin van Buuren wordt gevraagd om op 8 februari de Essential Mix op BBC Radio 1 te verzorgen. De single Sound Of Goodbye van Perpetuous Dreamer wordt genomineerd voor een International Dance Star Award in de categorie beste Hi-Ng/Euro Track. De winnaar wordt op 20 maart bekend gemaakt tijdens de Winter Music Conference in Miami. Armin van Buuren brengt 17 juni zijn eerste soloalbum 76 uit. De dj heeft een jaar aan de plaat gewerkt, waar gastbijdragen op staan van onder andere Victoria Horn, Ray Wilson, Justine Suissa, Ferry Corsten, Airwave en Krezip. In de zomer doet Van Buuren een internationale Armin Only-tour. In oktober staat de DJ op de derde plaats in de prestigieuze dj top 100 van het Engelse DJ Magazine.

Ferry Corsten Krezip

2004

Armin van Buuren Het debuutalbum 76 wordt door het Amerikaanse The Dance Music Academy genomineerd voor een USA Dancestar Award in de categorie Borders Award For Best New Artist Album. Concurrenten van Armin van Buuren zijn ondermeer Audio Bullys, Goldfrapp, The Postal Service en The Rapture. Om zijn mixplaat A State Of Trance 2004 te promoten draait de DJ tijdens de koopavond van 25 maart anderhalf uur lang plaatjes in de etalage van de Bijenkorf in Amsterdam. Van Buren wordt door Nederlandse collega-muzikanten uitgekozen tot beste DJ van Nederland en wint daarmee in eind maart een Duiveltje. De prijs is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut. Op 12 augustus draait Armin van Buuren zes uur achter elkaar platen in Central Park te New York. Het toonaangevende Britse danceblad DJ Magazine stelt naar aanleiding van een stemming op het internet een lijst met de beste dj's van de wereld samen. Armin van Buuren behaalt de derde plaats. De producer maakt een remix van de titelmuziek van de Amerikaanse hitserie 24. De bewerking van Van Buuren wordt de titelsong van een soundtrack met de muzikale hoogtepunten uit de eerste drie seizoenen van de serie. Van Buuren vliegt wekelijks naar Ibiza voor zijn Armada Night in club Amnesia.

2005

Armin van Buuren Armin van Buuren staat op het Coachella Music and Arts Festival dat plaats vindt in de omgeving van Los Angeles. Coachella is één van de grootste festivals in de Verenigde Staten. Tijdens editie 2005 spelen verder onder meer de bands Weezer, Cocteau Twins, Chemical Brothers, Keane, Nine Inch Nails, New Order en The Prodigy. Tijdens de Winter Music Conference in Miami wint Van Buuren een International Dance Music Award in de categorie Best Dance Radio Mixshow voor zijn radioshow A State Of Trance. Vanaf 28 april is het programma iedere donderdagavond exclusief voor Nederland te beluisteren op Fresh FM. De single Serenity is het thema van dancefestival Sensation White. De single bevat pianospel van Jan Vayne. In de zomer keert de DJ terug naar Ibiza voor tien Armada Nights en draait ook tijdens de Armada avonden in Pacha te Barcelona. Hij is de hoofdact tijdens Sensation waar hij naast zijn dj-set ook een optreden verzorgt samen met pianist Jan Vayne. Tijdens Dance Valley heeft hij zijn eigen Armadabuitengebied. Op 8 augustus verschijnt het tweede album Shivers met daarop bijdragen van Gabriel & Dresden, Nadia Ali, Remy & Roland Klinkenberg en zanger Ray Wilson. Op de cd maakt de producer een mix van trance, techno, house en rock/pop. Met DJ Paul Oakenfold doet Van Buuren een Amerikaanse tournee. De DJ draait in het eerste weekend van augustus een zes uur durende set tijdens Dance Valley in Spaarnwoude. Op 12 november staat Van Buuren met een soloconcert in Ahoy' Rotterdam.

Jan Vayne

2006

Armin van Buuren De dvd Armin Only The Next Level komt in februari direct binnen op de nummer 1-positie in de Mega Dvd Muziek Top 30. De dvd bevat beelden van de 9,5 uur durende live-dj-set van Armin van Buuren in een uitverkocht Ahoy' aangevuld met onder meer videoclips. Van Buuren is op 11 februari een van de acts tijdens Trance Energy in de Utrechtse Jaarbeurs. De DJ krijgt op 15 maart in de Melkweg een Edison Music Award in de categorie beste dance. Tijdens de uitreiking van de prestigieuze Amerikaanse International Dance Music Awards op 26 maart tijdens de jaarlijkse dancemuziekconventie Winter Music Conference in Miami krijgt Armin van Buuren een prijs in de categorie Best Dance Radio Mixshow DJ. De single Love You More, een samenwerking tussen tranceproducer Armin van Buuren en Racoon, wordt na de zomer een hit. Speciaal voor de bioscoopfilm Wild Romance, over het leven van Herman Brood, maakt Armin van Buuren een remix van het nummer Saturday Night. De single verschijnt op 30 oktober.

Herman Brood Racoon

2007

Tijdens de uitreiking van de International Dance Music Awards op de Winter Music Conference in Miami wint Armin van Buuren de hoofdprijs in de categorie Best Radio Mix Show met A State Of Trance. Het album krijgt ook een award in de categorie Best CD Compilation. Hij is vanaf april elke vrijdagavond met zijn radioprogramma A State Of Trance te beluisteren via Slam!FM. Op de dubbele mix-cd A State Of Trance 2007 (mei) staan twee eigen tracks: Miserere en Rush Hour. Net als de editie van 2006 is heeft de ene cd als subtitel On The Beach en de andere In The Club. Op tweede pinksterdag geeft Van Buuren een concert met de klokkenluiders van de Martinitoren in Groningen tijdens het gratis dancefeest armada@groningen op de Grote Markt.

2008

Op 12 januari, tijdens Noorderslag in Groningen, krijgt Armin van Buuren in de Oosterpoort de Popprijs 2007 uitgereikt. De dj/producer kan de prijs (een bedrag van 10.000 Euro en een beeld van Theo Mackaay) zelf niet in ontvangst wegens verplichtingen in Brazilië. De uitreiking wordt door de NOS rechtstreeks op televisie uitgezonden. 19 april presenteert Van Buuren zijn album Imagine met het optreden Armin Only - Imagine voor meer dan 15.000 man in de Jaarbeurs te Utrecht. Imagine is over een periode van twee jaar opgenomen op acht verschillende locaties, van Washington tot Nederland en van Los Angeles tot Ierland. Op de cd staan gastvocalen van o.a. Jacqueline Govaert (Krezip) en Sharon den Adel (Within Temptation). De eerste single van het album is de track Going Wrong met zang van de Brit Chris Jones. Van Buuren werkt mee aan het nummer Going Wrong op het album Songbook van de Duitse producer DJ Shah. Voor het tweede achtereenvolgende jaar eindigt Armin van Buuren op de eerste plaats in de DJ Magazine Top 100 van het Britse dance-blad.

2009

Armin van Buuren is in maart een van de grote winnaars tijdens de uitreiking van de International Dance Music Awards in Miami, de grootse dance-conferentie ter wereld. De Nederlandse DJ wint in de categorieën Best Progressive House/Trance Track (voor het nummer In And Out Of Love met Within Temptation-zangeres Sharon den Adel), Best European DJ, Best Radio Mix Show en Best Music Video (ook voor In And Out Of Love). Het label Armada Music, waarvan Van Buuren mede-eigenaar is, wint een award voor Best Global Record Label. Twee weken voordat de mix-cd A State Of Trance 2009 album in de winkels ligt, belandt de exclusieve prerelease binnen 24 uur op de eerste plaats in de iTunes Dance chart van onder anderen Nederland, Canada, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Voor derde achtereenvolgende jaar staat Armin van Buuren op de eerste plaats van de toonaangevende populariteitspoll van het blad DJ Magazine. Volgens de berekeningen van het internetonderzoeksbedrijf streamCerf staat de producer dit jaar op nummer 6 in de Top 10 van meest gedraaide artiesten op internetradio.

2010

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) speelt op 4 maart in Leeuwarden en op 5 maart in Groningen hits van Armin van Buuren in georkestreerde arrangementen van Tom Trap. Het orkest onder leiding van dirigent Hans Leenders speelt versies van In And Out Of Love, Touch Me, Communication, Hymn, Wall Of Sound, Exhale, The Sound Of Goodbye, Shivers, Serenity, Zocalo en Blue Fear. De DJ/producer is zelf aanwezig tijdens de uitvoering in Groningen. Armin van Buuren wordt in maart tijdens de International Dance Music Awards verkozen tot beste dj ter wereld. Na optredens in Washington (30 maart) en Toronto (1 april) staat Van Buuren op 2 april met State Of Trance in New York. Vanuit New York doet hij ook via satelliet een optreden tijdens Trance Energy in de Jaarbeurs te Utrecht. Onder de titel Armin Only 2010 – Mirage doet de DJ/producer 13 november een show in een uitverkochte Jaarbeurs Utrecht. De show is onderdeel van een wereldtournee naar aanleiding van Van Buurens vierde artiestenalbum Mirage (september). De cd bevat trance en pop met vocale gastbijdragen van onder anderen de Britten Christian Burns en Sophie Ellis-Bextor, Ana Criado (student aan de Rockacademie in Tilburg), de Amerikaans/Pakistaanse Nadia Ali, en Merdith Call van het duo Winter Kills. Voor het vierde keer achtereenvolgende jaar wordt Armin van Buuren door de lezers van het Britse danceblad DJ Mag verkozen tot de beste DJ ter wereld.

2011

Armin van Buuren in 2011 Armin van Buuren is vanaf maart met zijn programma A State Of Trance te beluisteren op Radio 538. De 500ste episode en 10de verjaardag van de radioshow wordt gevierd met 5 evenementen op 5 verschillende continenten in 5 weken, culminerend in het uitverkochte evenement ASOT500 op 29 april in de Brabanthallen te Den Bosch. Tegelijkertijd verschijnt de compilatie A State Of Trance 2011 met tracks van onder anderen The Blizzard & Omnia, Mark Otten, Max Graham, Rex Mundi, Ørjan Nilsen, Mark Eteson, Aly & Fila, Robert Nickson & Thomas Datt, Arty & Mat Zo en Beat Service. Na zijn optreden op 30 april tijdens het dancefeest CityMoves Queensday op de Leidse Garenmarkt wordt de DJ door de burgemeester van Leiden geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het digitaal uitgebrachte dubbelalbum Mirage - The Remixes (juni) bevat 16 remixen door verschillende producers, onder anderen Avicii, BT, Dash Berlin, Jerome Isma-Ae, 16 Bit Lolita's, Tocadisco, Kyau & Albert, W&W, Ummet Ozcan, Ralphie B en Arctic Moon. De vijfde editie van de compilatiereeks Universal Religion is live opgenomen tijdens Armin van Buurens sets in club Space op Ibiza. Armin van Buuren levert een bijdrage als stemacteur en speelt Kabouter Kluns en de IJsdraak in Sprookjesboom De Film, de eerste bioscoopfilm van pretpark De Efteling die in januari 2012 draait in de Nederlandse bioscopen. De remix die de producer maakt van de soundtrack bij de eerste Nederlandse 3D-film Nova Zembla, belandt in de Top 40. De originele soundtrack is van componisten Melcher Meirmans, Merlijn Snitker en Chrisnanne Wiegel. De volledige opbrengst van de remix gaat naar Polar Bears International, een internationale organisatie voor de bescherming van ijsberen.

2012

Armin van Buuren in 2012 De DJ viert de 550ste episode van zijn radioshow met vijf evenementen, op 3 maart startend in Belgrado om vervolgens via Moskou, Kiev, Los Angeles, en Miami op 31 maart te eindigen in Den Bosch. In de Brabanthallen treden een veertigtal acts op, verspreid over vijf podia. Tijdens de 27ste editie van de jaarlijkse International Dance Music Awards (IDMA) in Miami wordt Armin van Buuren voor de vierde keer uitgeroepen tot beste DJ ter wereld. Daarnaast valt hij in de prijzen in de categorieën Best Trance Track (Feels So Good), Best Radio Mix Show DJ (A State Of Trance) en Best Podcast (A State Of Trance Podcast). Zijn label Armada Music wordt uitgeroepen tot beste platenlabel ter wereld. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de 3FM Awards in april wordt hij uitgeroepen tot Beste Artiest Dance.

2013

De single Waiting For The Night is de titelsong van de Nederlandse romantische speelfilmkomedie Verliefd Op Ibiza van regisseur Johan Nijenhuis. De vocalen zijn van de in Berlijn woonachtige zangeres Fiora Cutler. Naast Armin van Buuren staan tien andere Nederlandse acts geprogrammeerd op het Ultra Music Festival. Dit grote Amerikaanse dancefestival vindt plaats in Miami in de twee laatste weekenden van maart. Daarna reist de DJ door naar New York voor een show in Madison Square Garden op 30 maart. De avond is binnen een uur uitverkocht. Op 18 april wint Armin van Buuren een 3FM Award in de categorie Beste Artiest Dance. Tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april geeft Van Buuren een optreden samen met het Concertgebouworkest op de kop van het Java-eiland in Amsterdam. Op 5 mei presenteert hij zijn vijfde album Intense. De producer heeft 2,5 jaar aan de vijftien tracks gewerkt samen met Benno de Goeij (Rank 1). Een van de gasten op de plaat is zangeres en pianiste Laura Jansen. Op Intense staat ook de single This Is What It Feels Like met zang van de Canadees Trevor Guthrie. Het nummer is een samenwerking met componist John Ewbank en producer Benno de Goeij en wordt een grote hit.

Benno de Goeij John Ewbank Koninklijk Concertgebouworkest Laura Jansen Rank 1

2014

Van Buuren ontvangt samen met John Ewbank en Benno de Goeij de Buma Award Nationaal 2013 voor de hit This Is What It Feels Like. Tevens krijgt hij een award voor de muziek bij de film Verliefd Op Ibiza (Johan Nijenhuis). This Is What It Feels Like wordt ook genomineerd voor een Grammy award. Er verschijnen twee albums van A State Of Trance en een compilatie van alle singles.

John Ewbank

2015

Tijdens het Buma Awards gala ontmoet hij Mr. Probz en ontstaat het idee voor een samenwerking. De single 'Another you' verschijnt in mei en staat op het nieuwe album 'Embrace'. Hierop werkt Van Buuren opnieuw samen met grote namen uit binnen- en buitenland. Opvallend is de samenwerking met jazztrompettist Eric Vloeimans op de titelsong. Eind 2015 wordt het nummer 'Heading up high' met Kensington op single uitgebracht.

Eric Vloeimans Kensington Mr. Probz

Discografie Armin van Buuren

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Armin van Buuren

Audio/Video Armin van Buuren

Video Armin van Buuren

Armin van Buuren feat. Tr...
Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie - This Is What It Feels Like (Official Music Video)
Armin van Buuren feat. Fi...
Armin van Buuren feat. Fiora - Waiting For The Night (Official Music Video)
Armin van Buuren ft Sharo...
Armin van Buuren ft Sharon den Adel - In and Out of Love (Official Music Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie - This Is What It Feels Like (Official Music Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer