Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ARNE WERKMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Portret Arne Werkman

Periode

1960 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Arne Werkman

Arne Werkman is op 3 oktober 1960 in Den Haag geboren. Hij groeide op in Genève en in Frankrijk. Sinds 1994 is hij actief vanuit Nederland. Opleiding Hij genoot zijn muzikale opleiding aan het Conservatoire de Genève waarnaast hij Musicologie en Letteren aan de Université de Genève studeerde. Begin jaren ‘90 zette ...
Volledige biografie...

Biografie Arne Werkman

1960

Arne Werkman is op 3 oktober 1960 in Den Haag geboren. Hij groeide op in Genève en in Frankrijk. Sinds 1994 is hij actief vanuit Nederland.


Opleiding

Hij genoot zijn muzikale opleiding aan het Conservatoire de Genève waarnaast hij Musicologie en Letteren aan de Université de Genève studeerde. Begin jaren ‘90 zette hij zijn compositiestudie voort bij Tristan Keuris aan het Utrechts Conservatorium.


Activiteiten

Als pianist gaf hij recitals in o.a. Zwitserland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Nederland. Naar aanleiding van zijn scriptie over reclamemuziek, heeft hij lezingen over dit onderwerp gegeven. Hij doceerde muziekgeschiedenis en -theorie o.a. aan het Hellendaal Vioolinstituut in Rotterdam van 2003 tot 2005.


Composities

Zijn composities zijn veelvuldig uitgevoerd in binnen- en buitenland door vooraanstaande musici. In 1992 nam hij het initiatief tot het componeren van muziek voor Prinsjesdag; zo werden zijn Intermezzi door leden van het Residentie Orkest in het bijzijn van H.M. Koningin Beatrix in de Ridderzaal uitgevoerd tijdens Prinsjesdag. In februari 2000 werd de première van Alice in Wonderland, gebaseerd op het boek van Lewis Carroll, gegeven in het Stedelijk Museum te Amsterdam door Emmy Verhey en Camerata Antonio Lucio. De concertante uitvoering van zes van de zeven Pocket Opera’s vond plaats tijdens het Opera! festival in Austerlitz in juli 2004. De première van Quatre Pièces pour six Harpes werd tijdens de 11me Journées de la Harpe in oktober 2005 gegeven door een ensemble o.l.v. Anne Ricquebourg. In januari 2006 werd Caprice voor viool, cello, piano en harp uitgevoerd in de Rachmaninoffzaal van het Moscous Conservatorium.


Prijzen

In 1994 ontving Werkman een compositieprijs van de stichting Loam/Huismuziek die tot een opdracht tot het componeren van een dubbel strijkkwartet leidde.

Compact discs
- Rhapsodie (1994) versie voor viool en ensemble: Emmy Verhey en Camerata Antonio Lucio (CD Lucio Records no. 3 ) : Marleen Hemmer, Haydn Jeugd Strijkorkest o.l.v. Ben de Ligt (CD Haydn Unlimited 2000-01)
- Divertimento pour Orchestre à Cordes (1998): Camerata Antonio Lucio (CD Lucio Records no. 4)
- Caprice pour violon, violoncelle, harpe et piano (2000): Cécile Huynen, Mariëtte Landheer, Manja Smits, Marianna Boer (CD Quatre Reines à l’Espagnole Stemra QR-2000-01)
- Variations pour Hautbois & Harpe (1999): Pauline Oostenrijk en Manja Smits (CD Mobile no. 1)
- Quatre Pièces pour Contrebasse & Piano (1995): Quirijn van Regteren Altena en Peter Beijersbergen van Henegouwen (CD Pantomime Aristo 1002)

Arne Werkman
(2007)

Pauline Oostenrijk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Arne Werkman

Audio/Video Arne Werkman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer