Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ARNOLD VEEMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1973 - heden

Genre

dialectpop, klassiek, luisterlied, rock

Online

Officiƫle website

Arnold Veeman

Arnold Veeman is een componist van moderne klassieke muziek en zanger die zingt in het Gronings dialect. Hij woont en werkt in deze provincie, waar hij een uitzonderlijke positie inneemt, want hij heeft niet het uiterlijk van zijn Groningse moeder, maar van zijn Surinaamse vader. Menigeen verwondert zich erover dat ...
Volledige biografie...

Biografie Arnold Veeman

Arnold Veeman is een componist van moderne klassieke muziek en zanger die zingt in het Gronings dialect. Hij woont en werkt in deze provincie, waar hij een uitzonderlijke positie inneemt, want hij heeft niet het uiterlijk van zijn Groningse moeder, maar van zijn Surinaamse vader. Menigeen verwondert zich erover dat juist hij, met zijn Surinaamse uiterlijk, zingt in de Groningse taal over zijn geliefde land en cultuur. Hij werkt samen met diverse orkesten waaronder het Noord Hollands Philharmonisch Orkest. In juni 2013 zendt de NTR in samenwerking met RTVNoord de documentaire Mijn Broer Arnold over de zanger uit. In februari 2014 start zijn theatervoorstelling Vuur.

Discografie Arnold Veeman

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Arnold Veeman

Audio/Video Arnold Veeman

Video Arnold Veeman

trailer film Mijn broer A...
trailer film Mijn broer Arnold; nu ook op dvd
Gaming on Eno
Gaming on Eno
Als een vlag
Als een vlag
Arnold Veeman | Mien Lutj...
Arnold Veeman | Mien Lutje Laif
Jacques Brel Ne Me Quitte...
Jacques Brel Ne Me Quitte Pas cover

Audio Arnold Veeman

Paris
Peyrepertuse
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Gaming on Eno

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer