Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ASTRID KRUISSELBRINK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1972 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.astridkruisselbrink.nl

Biografie Astrid Kruisselbrink

Astrid Kruisselbrink werd op 9 februari 1972 te Velsen geboren. Opleiding Alvorens zij in 1993 toelating deed aan het Rotterdams Conservatorium speelde zij vanaf haar 9e jaar (klassiek en jazz) piano, later ook saxofoon en beleefde een korte carrière in de popmuziek. Zij speelde o.a. in een wave-rock-popgroep als toetsenist, saxofonist en ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2012   Doris Hochscheid

Biografie Astrid Kruisselbrink

1972

Astrid Kruisselbrink werd op 9 februari 1972 te Velsen geboren.


Opleiding

Alvorens zij in 1993 toelating deed aan het Rotterdams Conservatorium speelde zij vanaf haar 9e jaar (klassiek en jazz) piano, later ook saxofoon en beleefde een korte carrière in de popmuziek. Zij speelde o.a. in een wave-rock-popgroep als toetsenist, saxofonist en componist. In 1999 studeerde zij met onderscheiding af bij Klaas de Vries (compositie), Peter-Jan Wagemans (analyse, instrumentatie) en Rene Uijlenhoet (elektronische muziek). Verder bezocht zij een aantal compositie workshops en kreeg o.a. les van: Peter Michael Hamel, Paul Patterson, Alejandro Rossi, Betsy Jolas, Ivan Fidele en Brian Ferneyhough.


Composities

Spin (1998) voor sopraan en ensemble werd geselecteerd voor de internationale Gaudeamus Muziekweek 1998 en uitgevoerd door het Doelenensemble met Ingrid Kapelle o.l.v. Arie van Beek. IN werd in 1999 geselecteerd voor het project Jonge Componisten van het Nederlands Balletorkest. Fumel flow werd geselecteerd voor het Alphons Diepenbrock Concours in mei 2000. Zij schreef ook muziek voor het theater en een opera voor kinderen Fietsen die in productie ging bij Het Paleis in Antwerpen (1999). Na haar studie schreef zij in opdracht voor diverse ensembles en koren, waaronder Strijkkwartet (2000) (Doelenkwartet), Schuim (2000) voor 2 piano’s en sopraan (Duo Post & Mulder en Jenny Haisma), Psalm-sampl (2001) voor koor, orgel en harp (Venus uit Utrecht o.l.v. Peter Dijkstra), Knot (2001) voor ensemble en 2 sopranen (Charlotte Riedijk, Gerrie de Vries, Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw), Mond (2001) voor ensemble (Gelders Orkest o.l.v. Henk Guittart), Dharmen (2002) voor blazers (Doelenensemble o.l.v. Arie van Beek), O, Voël! (2002) voor koor en 2 baritons (Jeroen Manders, Bas Kuilenburg en het Nederlands Studentenkamerkoor o.l.v. Maria van Nieukerken), Sinne (2002) voor blaaskwintet (kwintet van de Bayerische Staatsoper München) en Pra (2002) voor orkest en sopraan (Monique Krüs, het Gelders Orkest o.l.v. Hans Leenders).


Prijzen

Tijdens haar studie (1997) ontving zij een eerste prijs in de European Women Composers Contest met het koorwerk Zijn lippen zijn uw lippen, uitgevoerd door het Hollands Vocaal Ensemble o.l.v. Cees Rotteveel.


Publicaties

Maarten Brandt heeft in Opmaat (2001/2002, nr. 2) een artikel over haar geschreven omdat zij composer in residence was bij Het Gelders Orkest (Het woord is muziek geworden).

2002

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Astrid Kruisselbrink

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer