Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ATAK POPPODIUM

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Online

website

Atak Poppodium

Atak Poppodium in Enschede is voortgekomen uit jongerencentrum Atack. Het hedendaagse Atak heeft drie zalen en een oefenruimte voor lokale bands. Tevens krijgen bands de mogelijkheid om via een professionele licht- en geluidsinstallatie te spelen voor een publiek. Atak participeert ook in regionale en landelijke festivals en evenementen als cross-linx, ...
Volledige biografie...

Biografie Atak Poppodium

Atak Poppodium in Enschede is voortgekomen uit jongerencentrum Atack. Het hedendaagse Atak heeft drie zalen en een oefenruimte voor lokale bands. Tevens krijgen bands de mogelijkheid om via een professionele licht- en geluidsinstallatie te spelen voor een publiek. Atak participeert ook in regionale en landelijke festivals en evenementen als cross-linx, Metal Battle, Oogst van Overijssel, Enschede Muziek Festival en de Popronde.

1970 - 1999

In het oude pand van Atak is midden jaren zeventig de welzijnsinstelling de Kokkersjuffer gevestigd. Het is een jongereninstelling avant la lettre. Er worden creatieve activiteiten georganiseerd en daar horen natuurlijk ook popconcerten bij. In de jaren tachtig gaat het mis. De Kokkersjuffer haalt de internationale pers omdat het uit idealisme op een legale wijze softdrugs wil verkopen. Zweden overweegt zelfs naar aanleiding van de grote media-aandacht Nederlandse producten te boycotten. In 1983 wordt De Kokerjuffer gesloten. Kort hierna wordt het gebouw het onderkomen voor jongerencentrum Attack, dat in de loop der tijd zijn naam aanpast naar het minder agressief overkomende Atak.

2000 - 2011

Atak ontwikkelt zich verder. In 2008 verhuist het podium naar het Willem Wilminkplein. In het eerste seizoen komen diverse bekende acts op bezoek, waaronder Living Colour, Nina Hagen en Solomon Burke. Natuurlijk ontbreekt de Achterhoekse trots Normaal niet. Sinds 2008 heeft Atak een plek in het Nationaal Muziekkwartier. Daarin werkt het samen met allerlei culturele instellingen.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Atak Poppodium

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer