Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AUGUST 75

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

August 75

Periode

2004 - heden

Genre

Britpop

Online

Officiële website

August 75

August 75 is het Haarlemse duo Ivo Dinkelaar en Dennis Wind uit The Dollybirds. De naam verwijst naar de maand en het jaar waarin de twee muzikanten zijn geboren. Het duo reist in 2004 naar de studio van James Hallawell (o.a. The Corrs, Stereo MC's, Supergrass) in Notting Hill, Londen.
Volledige biografie...

Bezetting

Ivo Dinkelaar   componist, gitaar, tekstschrijver, toetsinstrumenten, zang
Dennis Wind   basgitaar, componist, gitaar, piano, tekstschrijver, zang

Biografie August 75

August 75 is het Haarlemse duo Ivo Dinkelaar en Dennis Wind uit The Dollybirds. De naam verwijst naar de maand en het jaar waarin de twee muzikanten zijn geboren. Het duo reist in 2004 naar de studio van James Hallawell (o.a. The Corrs, Stereo MC's, Supergrass) in Notting Hill, Londen. Het geluid op de resulterende demo is echter zwaarder dan August 75 voor ogen staat. De muzikanten gaan opnieuw de studio in en werken met Rob van Donselaar aan nummers met eenvoudige en duidelijke arrangementen die voor het merendeel live in de studio ontstaan.

Discografie August 75

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's August 75

Audio/Video August 75

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer