Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AUTUMN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Autumn

Periode

1995 - heden

Genre

gothic, metal

Online

Officiƫle website

Autumn

Friese metalformatie met een geluid dat verwant is aan Within Temptation en After Forever. De groep speelt in 2003 op Fields Of Rock te Nijmegen en op Lowlands en wint in hetzelfde jaar de Friese Popprijs. In april 2005 start een tournee samen met Within Temptation. Begin 2007 tekent de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jens van der Valk   achtergrondzang, gitaar, tekstschrijver
Jan Grijpstra   drums
Jan Munnik   toetsinstrumenten
Mats van der Valk   achtergrondzang, gitaar, tekstschrijver
Jerome Vrielink   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Meindert Sterk   basgitaar, zang
Nienke de Jong   zang
Menno Terpstra   toetsinstrumenten
Jasper Koenders   gitaar

Genoemd in de biografie van

2002   God Dethroned
2006   Lex Bolderdijk

Biografie Autumn

Friese metalformatie met een geluid dat verwant is aan Within Temptation en After Forever. De groep speelt in 2003 op Fields Of Rock te Nijmegen en op Lowlands en wint in hetzelfde jaar de Friese Popprijs. In april 2005 start een tournee samen met Within Temptation. Begin 2007 tekent de band een contract bij het label Metal Blade waarop het album My New Time verschijnt. Op de plaat worden genres als stonerrock, metal en wave met elkaar verweven. Eind februari 2008 verlaat zangeres Nienke de Jong de band om verder te gaan met haar eigen band DejaFuse en haar werk in de Graveland Studio te 's-Graveland. De Jong wordt vervangen door Marjan Welman. Voorjaar 2009 verschijnt het album Altitude, gevolgd door een Europese tournee van drie weken met The Gathering. In november 2011 verschijnt het autobiografisch getinte album Cold Comfort. De cd is opgenomen met vaste geluidsman Erik-Jan Dodd in zijn studio onder 013 in Tilburg met gebruikmaking van apparatuur uit de jaren zeventig. Gitarist Mats van der Valk speelt ook in de band Hangover Hero.

Discografie Autumn

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Autumn

Audio/Video Autumn

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer