Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AUX RAUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Aux Raus

Periode

2004 - 2012

Genre

electro, gabber, punk

Online

Officiële website

Aux Raus

Aux Raus is een electrogabberpunkduo uit Amsterdam.
Volledige biografie...

Bezetting

Bastiaan Bosma   drumcomputer, zang
Luuk Bouwman   drumcomputer, gitaar

Genoemd in de biografie van

2007   Malle Pietje and the Bimbos
2008   DJ Promo
2011   Marike Jager
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Aux Raus

Aux Raus is een electrogabberpunkduo uit Amsterdam.

2004 - 2006

Dankzij de inspanning van hun manager Ruud van der Peijl doen zanger Bastiaan Bosma en gitarist Luuk Bouwman, twee voormalige studenten van kunstacademie St. Joost in Breda, samen met hun drumcomputer veel optreedervaring op tijdens de Rauwavonden van DJ Joost van Bellen. Aux Raus speelt met veel vaart en humor een mengeling van gabber, techno en punk. Live vallen vooral de wilde capriolen op van zanger Bosma waarbij regelmatig podiumonderdelen en drankglazen sneuvelen. Meestal loopt dat goed af, al zijn er wel eens confrontaties met beveiligingsmensen. In de beginperiode werkt het duo veel samen met Sanne Groeneveld in diens studio in Zaandam. In november 2004 wordt het nummer Fall geselecteerd voor een van de gratis compilaties voor abonnees van het muziekblad FRET. De band maakt opnamen in de Mexicaanse studio van Carlos Amorales, tevens labelbaas van Nuevos Ricos. Aux Raus doet ook twee tournees door Mexico.

2007 - 2008

Aux Raus In januari 2007 staat Aux Raus tweemaal op het podium tijdens Noorderslag, zowel voor een eigen show als eentje samen met bevriende band Malle Pietje and the Bimbos. Het debuutalbum This Is How This Works wint de 3VOOR12 Award 2007. Aux Raus speelt regelmatig in het buitenland. Zo reist het duo midden september 2007 mee als onderdeel van het programma Dutch Punch, een festival met Nederlandse muziek, film en videokunst in de Russische steden St. Petersburg, Moskou en Pskov. Een maand later is de CMJ Music Marathon te New York aan de beurt. Aux Raus wint een Essent Award, wat onder meer in januari 2008 opnieuw een plek oplevert op Noorderslag in Groningen. Onder de naam DAMN! staat Aux Raus samen met enkele andere Nederlandse groepen op 12 maart 2008 in de Karma Lounge tijdens het festival SXSW in Austin, Texas. In december maakt het duo deel uit van de Berlijnse editie van de Amsterdamse clubavond Rauw in club Scala, een presentatie van het Muziek Centrum Nederland onder de noemer Plastic Dreams.

Malle Pietje and the Bimbos

2009

Het eerste optreden van Aux Raus in 2009 is op 9 januari in Parijs samen met Alec Empire en T.raumschmiere. Het duo speelt dit jaar ook meerdere keren in Brussel, twee keer in februari en een keer in april. Bosma en Luuk Bouwman tekenen bij Top Notch. Het is voor het eerst dat dit label een act contracteert die geen hiphop speelt. Voor Tralatitions, de eerste single van het album The Brick Is In The Air (augustus), wordt een videoclip geschoten in Austin, Texas. Het nummer Fall wordt in Latijns-Amerika gebruikt in een reclamespotje voor mobiele telefoons. Eind april/begin mei staan twee shows in Hongarije op het programma. Een Mexicaanse tournee moet in mei worden afgelast vanwege de Mexicaanse griep. Wel reist Aus Raus begin juni voor optredens naar Colombia.

2010 - 2011

Aux Raus werkt ongeveer anderhalf jaar aan het derde album. All Creeping Things Stopped (april 2011) is opgenomen in een studio aan de Overtoom in Amsterdam en gemixt door Gizmo, de geluidsman van het duo. Het geluid zit dankzij de mix dicht bij het punkgevoel uit de begintijd van Aux Raus. Een van de gastmuzikanten is een straatmuzikant op saxofoon en klarinet die tijdens de opnameperiode nabij de studio in het Vondelpark aan het spelen was. Bastiaan Bosma doet samen met Willy Wartaal en Marike Jager voor de VPRO-televisie verslag van het festival Zwarte Cross dat 15, 16 en 17 juli plaatsvindt in Lichtenvoorde. Voor de videoclip bij het spaanstalige nummer Nunca Terminaran, gezongen door Dick el Demasiado (Dick Verdult uit Eindhoven), draait het duo een videoclip op de heilige Monserrate berg aan de rand van Bogota, Colombia. Aux Raus onderneemt in het najaar een afscheidstournee die op 16 december eindigt in Arnhem. Bastiaan Bosma gaat verder met Coevorduh, een samenwerking met Vieze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig, en de band Bullerslug, met gitaristen Elle Bandita en Thomas Sciarone (ex-Malcovich/The Devil’s Blood), drummer Josha (Malkovich). Op de website 3voor12 omschrijft hij de muziek als ‘een soort Rammstein die Joy Division covert, maar ook met een soort Motorhead achtige rocksound.’ Luuk Bouwman concentreert zich in eerste instantie op filmwerk.

Coevorduh Marike Jager

2012

Het afscheidsconcert van Aux Raus is op 27 januari in Paradiso, Amsterdam. Het eerste album van Coevorduh heet Wesley Against Society en verschijnt in mei. Bastiaan Bosma is ook leadzanger in Elle Bandita's band Bullerslug.

Bullerslug

2013

Luuk Bouwman brengt samen met multimedia-artiest Rafaël Rozendaal een album uit onder de naam Cold Void. De plaat bevat donkere elektronische filmmuziek met melodieën die uit kinderliedjes en metalintro’s lijken te komen.

Cold Void

Discografie Aux Raus

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Aux Raus

Audio/Video Aux Raus

Video Aux Raus

Aux Raus ft. Dick el Dema...
Aux Raus ft. Dick el Demasiado: Nunca Terminaran
Oh no, it
Oh no, it
Prelude
Prelude
Amsterdam
Amsterdam
Pets
Pets
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Oh no, it

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer