Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AVALANCHE QUARTET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Avalanche Quartet

Periode

2006 - heden

Online

Officiƫle website
Facebook

Avalanche Quartet

Avalanche Quartet speelt arrangementen van liedjes uit het repertoire van de Canadese singer-songwriter Leonard Cohen. In 2003 ontmoet Hofstede de Belgische schrijver Marc Hendrickx op het Griekse eiland Hydra waar Hendrickx werkt aan een boek over Cohen. Voor de Nederlandse editie van het boek neemt Hofstede de cd Yesterday's Tomorrow ...
Volledige biografie...

Bezetting

Pim Kops   accordeon, gitaar, orgel, piano
Arwen Linnemann   contrabas
Henk Hofstede   gitaar, zang
Marjolein van der Klauw   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2005   Nits
2013   De Dijk

Biografie Avalanche Quartet

Avalanche Quartet speelt arrangementen van liedjes uit het repertoire van de Canadese singer-songwriter Leonard Cohen. In 2003 ontmoet Hofstede de Belgische schrijver Marc Hendrickx op het Griekse eiland Hydra waar Hendrickx werkt aan een boek over Cohen. Voor de Nederlandse editie van het boek neemt Hofstede de cd Yesterday's Tomorrow op, samen met Pim Kops (De Dijk),Marjolein van der Klauw (Powderblue) en Arwen Linneman (ex-Nits). Het kwartet doet in 2006 en 2007 onder de naam Avalanche Quartet enkele concerten in Nederland, Zwitserland en Frankrijk, sommige met gastgitarist Oli Hartung (Stop the Shoppers, Hank Shizzoe, Shirley Grimes, Simon Ho). Samen met Hartung gaat Avalanche Quartet de studio in voor het album Cohen Songs dat in 2007 verschijnt bij het kleine Zwitserse label Faze Records. In 2013 verschijnt het vervolgalbum Rainy Night House met daarop naast bewerkingen van werk uit het oeuvre van Cohen ook muziek van Joni Mitchell (het titelnummer) en het door Hofstede geschreven lied House Of Jacob. Het kwartet doet vanaf september 2013 een uitgebreide najaarstournee.

Discografie Avalanche Quartet

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Avalanche Quartet

Audio/Video Avalanche Quartet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer