Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AVEC AISANCE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2002 - heden

Genre

alternative, indie

Avec Aisance

Bassist en instrumentenbouwer Yuri Landman verlaat in 1999 de band Zoppo om zich volledig te kunnen richten op zijn stripwinkel en het zelf maken van stripboeken. Omdat hij het musiceren niet kan laten vormt hij samen met drummer en producer Valentijn Holländer de groep Avec Aisance. Met gastmuzikanten nemen ze ...
Volledige biografie...

Bezetting

Yuri Landman   basgitaar, gitaar, zang
Valentijn Holländer   drums, producer
Hilde Westerink   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1999   Yuri Landman
2002   Zoppo
2006   Pfaff

Biografie Avec Aisance

Bassist en instrumentenbouwer Yuri Landman verlaat in 1999 de band Zoppo om zich volledig te kunnen richten op zijn stripwinkel en het zelf maken van stripboeken. Omdat hij het musiceren niet kan laten vormt hij samen met drummer en producer Valentijn Holländer de groep Avec Aisance. Met gastmuzikanten nemen ze in 2003 in de Boeton Studio te Amsterdam het tien nummers tellende debuut Vivre Dans l'Aisance op. De cd bevat korte nummers die zich bevinden op het grensvlak tussen melodieuze noise en punk. Vivre Dans l'Aisance verschijnt in januari 2004 en is verpakt in een door Landman opvallend ontworpen hoes.

Discografie Avec Aisance

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Avec Aisance

Video Avec Aisance

avec-a - Like my friend b...
avec-a - Like my friend blue
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
avec-a - Like my friend blue

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer