Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AVERY PLAINS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

alternative, rock

Avery Plains

Avery Plains is een Groningse supergroep geformeerd rond zanger Jurgen Veenstra (Moonlizards). In de wisselende bezetting zitten muzikanten uit onder meer de bands Simmer, Dia Del Mercado, Vox Von Braun, Propeller, Benjamin B en Jammah Tammah. Het gevarieerde repertoire bestaat onder meer uit donkere crooners, country en noiserock. Het rockinstrumentarium ...
Volledige biografie...

Bezetting

Thomas de Jager   zang
Remko Wind   toetsinstrumenten
Jürgen Veenstra   gitaar, zang
Michel Weber   drums
Ben Wennekers   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2012   Moonlizards

Biografie Avery Plains

Avery Plains is een Groningse supergroep geformeerd rond zanger Jurgen Veenstra (Moonlizards). In de wisselende bezetting zitten muzikanten uit onder meer de bands Simmer, Dia Del Mercado, Vox Von Braun, Propeller, Benjamin B en Jammah Tammah. Het gevarieerde repertoire bestaat onder meer uit donkere crooners, country en noiserock. Het rockinstrumentarium wordt aangevuld met blazers en orgels. Het officiële podiumdebuut van Avery Plains is op het festival Noorderzon in augustus 2012.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Avery Plains

Audio/Video Avery Plains

Video Avery Plains

AVERY PLAINS-THE GLOOMY O...
AVERY PLAINS-THE GLOOMY ONES
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
AVERY PLAINS-THE GLOOMY ONES

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer