Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AXEL LUKKIEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Axel Lukkien

Periode

05-07-1971 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop, singer-songwriter

Online

Hyves
Twitter
Officiƫle website
Facebook

Axel Lukkien

Axel Lukkien is Nederlandstalig zanger, liedcomponist en tekstdichter.
Volledige biografie...

Bezetting

Bas Mulder (2)   gitaar
Reyer Zwart   basgitaar
Ben Bakker   drums, percussie

Overige muzikanten

Jasper Swart   achtergrondzang, gitaar
Ivo Witteveen   toetsinstrumenten
Robbert Van Hulzen   drums, percussie

Biografie Axel Lukkien

Axel Lukkien is Nederlandstalig zanger, liedcomponist en tekstdichter.

1995 - 1998

Axel Lukkien (voluit Axel Lukkien Holsbergen) werkt sinds 1995 als zelfstandig opdrachtcomponist en schrijft muziek voor commercials en korte films en vanaf 2000 vooral voor kinderprogramma's als Het Klokhuis en Sesamstraat, de kinderserie Schudden Tot Het Sneeuwt en de gelijknamige theatermusical.

1999 - 2003

Lukkien breekt in 1999 door bij het grote publiek met het lied Linette. De bijbehorende videoclip is dat jaar dagelijks op de muziekzenders TMF en The Box te zien. De vaste kern van de begeleidingsband bestaat in deze periode uit gitarist Jasper Swart, toetsenist Ivo Witteveen en drummer/percussionist Robbert van Hulzen.

2004 - 2012

In 2004 verschijnt Lukkiens debuutalbum Nou En Of met naast Linette ook de singles Allang vergeten/Eindeloos en Stoppen. In de Volkskrant wordt de plaat in juni 2004 enthousiast ontvangen en de door recensent 'verrukkelijk ouderwets' genoemd. Naast componist en muzikant is Axel Lukkien sinds 2007 ook docent compositie en tekstdichten bij theateropleiding ST+M in Amsterdam en geeft hij workshops liederen schrijven aan onder meer bedrijven en scholen. Van 2006 tot en met 2009 presenteert en organiseert Lukkien De Proeverij, een Nederlandstalig liederenprogramma met gasten in Comedy Club Toomler te Amsterdam. De zanger produceert zelf de singles Halve Kracht (2009) en Ik Mis Je (2010). De bijbehorende, door hem zelf gemaakte videoclips bevatten gastrollen van Maarten van Roozendaal (Halve Kracht) en Renee van Bavel (Ik Mis Je). De nummers voor het tweede album Welkom Thuis (2012) worden in drie delen opgenomen in februari, juni en september 2011. Lukkiens begeleidingsband bestaat in deze periode uit gitarist Bas Mulder, bassist Reyer Zwart en drummer/percussionist Ben Bakker.

Maarten van Roozendaal

Discografie Axel Lukkien

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Axel Lukkien

Audio/Video Axel Lukkien

Video Axel Lukkien

Axel Lukkien - Ik mis je
Axel Lukkien - Ik mis je
Axel Lukkien - Linette
Axel Lukkien - Linette
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Axel Lukkien - Ik mis je

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer