Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

B&W QUINTET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - heden

Genre

jazz

B&W Quintet

Het B&W Quintet is vernoemd naar oprichters Louk Boudesteijn (trombone) en Rob van de Wouw (trompet). De combinatie trombone/trompet wordt aangevuld met Hammond en een ritmesectie. De belangrijkste invloeden zijn hardbop en het werk van de Amerikaanse trompettist Woody Shaw. In 2001 wordt het kwintet uitgenodigd voor een workshop en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Louk Boudesteijn   componist, producer, trombone
Arno Krijger   orgel
Stefan Lievestro   contrabas
Martijn Vink   drums
Rob van de Wouw   componist, producer, trompet

Overige muzikanten

Marius Beets   contrabas
Gijs Dijkhuizen   drums

Genoemd in de biografie van

1975   Rob van de Wouw

Biografie B&W Quintet

Het B&W Quintet is vernoemd naar oprichters Louk Boudesteijn (trombone) en Rob van de Wouw (trompet). De combinatie trombone/trompet wordt aangevuld met Hammond en een ritmesectie. De belangrijkste invloeden zijn hardbop en het werk van de Amerikaanse trompettist Woody Shaw. In 2001 wordt het kwintet uitgenodigd voor een workshop en optreden in Carnegie Hall te New York en een jaar later staan de muzikanten op North Sea Jazz. Het B&W Quintet speelt vooral eigen werk, zoals te horen op het album It's About Time (2005) met Gijs Dijkhuizen op drums en Marius Beets op bas. In 2008 verschijnt het tweede album Force Of Habits (2008) met daarop de ritmesectie Stefan Lievestro (bas) en Martijn Vink (drums).

Discografie B&W Quintet

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video B&W Quintet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer