Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BRGE RING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Een jonge Börge Ring (bron: officiële website)

Periode

17-02-1921 - 27-12-2018

Genre

contrabas, filmmuziek, gitaar, jazz, piano

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Borge Ring

Børge Ring

Børge Ring is een Deense muzikant en maker van tekenfilms en strips. Hij speelt onder andere bij het Tony Vos Kwartet en het Herman Schoonderwalt Septet. In 1985 wint hij een Oscar voor zijn animatiefilm Anna & Bella.
Volledige biografie...

Instrumenten

contrabas, gitaar, piano

Biografie Børge Ring

Børge Ring is een Deense muzikant en maker van tekenfilms en strips. Hij speelt onder andere bij het Tony Vos Kwartet en het Herman Schoonderwalt Septet. In 1985 wint hij een Oscar voor zijn animatiefilm Anna & Bella.

1941 - 1954

Børge Ring speelt gitaar bij het populaire orkest van de Deense bandleider Leo Mathisen. Begin jaren veertig neemt het orkest een aantal LP’s op in de EMI Studio’s te Heemstede. In de jaren vijftig speelt Borge Ring bij het Svend Asmussen Orkest en komt hij te werken bij de animatiestudio van Marten Toonder en vestigd zich in Nederland.

1955

Borge Ring speelt contrabas bij het Tony Vos Kwartet (te horenop de bekende compilatie Jazz Behind The Dykes). Ook speelt hij bij het trio van Pia Beck en het Herman Schoonderwalt Kwintet.

Herman Schoonderwalt Pia Beck Tony Vos

1976 - 1978

Børge Ring is inmiddels een veel gevraagd tekenaar waardoor zijn muzikale carrière op een lager pitje is komen te staan. Wel speelt hij nog mee met de Deense pianist Bent Schjaerff en in 1978 met pianist Rene van Helsdingen.

1984

Børge Ring tekent voor voor het vrolijke weekblad Donald Duck en wint een Oscar voor zijn animatiefilm Anna en Bella.

2014

De autobiografie van Børge Ring, inmiddels 92, komt uit.

Discografie Børge Ring

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Børge Ring

Audio/Video Børge Ring

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer