Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

B-MOVIE ORCHESTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

B-Movie Orchestra in 2011

Periode

2009 - heden

Genre

filmmuziek, funk, instrumentaal

Online

Officiƫle website

B-Movie Orchestra

B-Movie Orchestra is een initiatief van drummer Baz Mattie (o.a. Mimezine) en bestaat uit een groep muzikanten en visueel interactieve kunstenaars. De funky bigband maakt muziek bij fragmenten uit B-films zoals die wordt uitgebracht door labels als Plastic, Bernie's Grooves en Crippled Dick Hot Wax! De zangpartijen worden verzorgd door ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rixt Leddy   zang
Sander Bos   orgel, piano
Dirk Beets   trompet
Arend Bouwmeester   tenorsaxofoon
Baz Mattie   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Elisa Beuger   zang
Stephan Jankowski   gitaar
Jet Stevens   basgitaar
Fernand de Willigen   trombone

Genoemd in de biografie van

2010   Rudi de Graaff

Biografie B-Movie Orchestra

B-Movie Orchestra is een initiatief van drummer Baz Mattie (o.a. Mimezine) en bestaat uit een groep muzikanten en visueel interactieve kunstenaars. De funky bigband maakt muziek bij fragmenten uit B-films zoals die wordt uitgebracht door labels als Plastic, Bernie's Grooves en Crippled Dick Hot Wax! De zangpartijen worden verzorgd door de actrices Rixt Leddy en Elisa Beuger en de beeldsampling is van Ruud Lanfermeijer. Ook VJ's Jochem van Tol en Tom Nestelaar zijn bij het project betrokken. Het debuutalbum van B-Movie Orchestra verschijnt in januari 2012 bij Suburban. Kort na het verschijnen van de cd doet het orkest een optreden tijdens het International Film Festival Rotterdam. In het najaar van 2012 trekt de band met nieuw repertoire langs concertzalen, theaters en filmfestivals. Met Ilse Heus in plaats van Elisa Beuger, en Jos van den Heuvel op trombone, treedt de band onder meer op tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht en het Internationaal Film Festival van Vlaanderen in Gent.

Discografie B-Movie Orchestra

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's B-Movie Orchestra

Audio/Video B-Movie Orchestra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer