Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BEAM ORCHESTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2009 - heden

Genre

hedendaags

Online

Officiƫle website

BEAM Orchestra

BEAM Orchestra is een genreoverschrijdend ensemble uit Tilburg en een initiatief van productiehuis Muzieklab Brabant (MLB). BEAM staat voor Brabants Ensemble Avontuurlijke Muziek. Tot eind 2010 is Andreas van Zoelen artistiek leider, in januari 2011 opgevolgd door componist en toetsenist Martin Fondse. BEAM maakt arrangementen, componeert en treedt op met ...
Volledige biografie...

Bezetting

Michiel Stekelenburg   gitaar
Martin Fondse   dirigent, toetsinstrumenten
Jacqueline Hamelink   cello
Bruno Nelissen   gitaar
Yonga Sun   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Eric van der Westen   arrangeur, contrabas

Genoemd in de biografie van

2011   Martin Fondse

Biografie BEAM Orchestra

BEAM Orchestra is een genreoverschrijdend ensemble uit Tilburg en een initiatief van productiehuis Muzieklab Brabant (MLB). BEAM staat voor Brabants Ensemble Avontuurlijke Muziek. Tot eind 2010 is Andreas van Zoelen artistiek leider, in januari 2011 opgevolgd door componist en toetsenist Martin Fondse. BEAM maakt arrangementen, componeert en treedt op met gastmuzikanten en -componisten. Het ensemble gaat vanaf 11 november 2009 op tournee door Europa met de Amerikaanse singer-songwriter en outsidermuzikant Daniel Johnston. Uit de samenwerking komt het album Beam Me Up Daniel! (2010) voort. 13 november 2010, op de openingsavond van het drums- en percussiefestival Tromp in Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, staat Stewart Copeland van de Britse band The Police centraal. BEAM begeleidt de Amerikaanse drummer die avond samen met de New Yorks/Braziliaanse band Forro In The Dark, violist Daniel Hope en het Amerikaanse strijkkwartet Ethel. In november 2011 volgt een project tijdens November Music in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch met componist en trompettist Markus Stockhausen, zoon van componist Karlheinz Stockhausen. In 2012 volgt een gezamenlijke tournee.

Discografie BEAM Orchestra

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's BEAM Orchestra

Audio/Video BEAM Orchestra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer