Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BABE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Babe bij TopPop in 1980

Periode

1979 - 1986

Genre

meidengroepen, pop

Pseudoniemen

De Wilde Wieven

Babe

Geesteskind van producer en liedjesschrijver Peter Koelewijn. Het trio is samen met Luv' en de Dolly Dots de meest succesvolle Nederlandse meidengroep. De groep verandert meerdere malen van muzikale koers: van disco naar lichte rock en van bouzouki-muziek tot echte 'meidengroepnummers'. Babe heeft de meeste hits in de Top 40 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Monique Hagemeijer   zang
Rita Van Rooij   zang
Gemma van Eck   zang

Overige muzikanten

Marga Bult   zang
Margot Van De Ven   zang

Genoemd in de biografie van

1979   Peter Koelewijn
1980   Ferry Lever
1980   John van de Ven
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Babe

Geesteskind van producer en liedjesschrijver Peter Koelewijn. Het trio is samen met Luv' en de Dolly Dots de meest succesvolle Nederlandse meidengroep. De groep verandert meerdere malen van muzikale koers: van disco naar lichte rock en van bouzouki-muziek tot echte 'meidengroepnummers'. Babe heeft de meeste hits in de Top 40 zonder ooit in de Top 10 genoteerd te zijn geweest.

1979

Babe Peter Koelewijn start het project Babe. In het eerste jaar bestaat de band uit Gemma van Eck, Rita van Rooij en Monique Hagemeijer. De teksten van Babe, van de hand van Koelewijn, komen soms vrouwonvriendelijk over. Zo zingt Gemma Van Eijck bijvoorbeeld over het vrouw-zijn: 'Only a woman, that's what I am'.

Peter Koelewijn

1980

Babe bij TopPop in 1980 Monique Hagemeijer stapt uit de groep. In hetzelfde jaar maakt ze met het duo Bick And Kinny de single Get Away. Zij wordt vervangen door Margot van de Ven, echtgenote van musicus, arrangeur en componist John van de Ven. Eind '80 wisselt Babe ook van platenmaatschappij: men verhuist van Phonogram naar CNR.

Bick And Kinny John van de Ven

1981

Gemma van Eck verlaat de groep en begint een solocarrière. Haar singles For The First Time en Sway komen echter niet verder dan de tipparade. Wel blijft ze nog geruime tijd een bekende media-persoonlijkheid. Peter Koelewijn vraagt Marga Bult (Lattrop, 2 juli 1956) te komen zingen bij Babe. Zij is eerder samen met ex Teach-In zangeres Marianne Wolsink actief als het duo Tulip.

Gemma van Eck Marianne Wolsink Teach-In Tulip

1982

Na twee singles met Phil Spector-invloeden volgen er zeven die duidelijk beïnvloed zijn door de big band-stijl van Cab Calloway.

1983

De groep brengt onder het alias De Wilde Wieven de carnavalskraker Een Tied Van Komen, Een Tied Van Goan uit. Het nummer is geen succes. De groep wisselt wederom van platenmaatschappij: ditmaal is Warner Music de gelukkige. Ondanks het uitblijven van een grootschalig internationaal succes toert Babe door Maleisië en spelen ze voor 'onze jongens' in Libanon. Bovendien behalen ze een tweede plaats op het internationale songfestival van Seoul.

1984

De toverformule blijkt uitgewerkt. Dolly The Doll is de laatste single die de hitparade weet te halen. Tommy (Is A Winner) en Minnie The Moocher komen niet verder dan de tipparade.

1986

In 1986 geeft Babe tijdens de slotmanifestatie van de TT van Assen het laatste optreden. Marga Bult gaat na het uiteenvallen van Babe solo. Zij doet in 1987 mee aan het Eurovisie Songfestival. In Brussel haalt ze gekleed in een witte japon en onder de internationale naam Marcha een eervolle vijfde plaats met het liedje Rechtop In De Wind.

Marcha

1987 - 1992

Bult is vast panellid van het VARA-programma Zeg 't Maar. Haar voorgangster Gemma van Eck speelt een hoofdrol in de musical Me And My Girl. In 1992 neemt Bult neemt plaats in het panel van Zo Vader Zo Zoon. Daarnaast presenteert ze samen met schlagerkoning Dennie Christian bij de regionale televisie-omroep TV-Oost het programma Altijd Maar Draaien. In de jaren negentig is ex-Babezangeres Monique Hagemeijer actief als spiritueel therapeut en redacteur van esoterische tijdschriften.

Dennie Christian Marga Bult

2000

Marga Bult vormt samen met Maggie MacNeal en Sandra Reemer de Dutch~Divas.

Dutch~Divas

Discografie Babe

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Babe

Audio/Video Babe

Video Babe

TOPPOP: Babe - Dolly The ...
TOPPOP: Babe - Dolly The Doll
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
TOPPOP: Babe - Dolly The Doll

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer