Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BADCUYP CENTRUM VOOR MUZIEK

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Genre

hedendaags, jazz, wereldmuziek

Online

website

Badcuyp Centrum voor muziek

De Badcuyp is gevestigd in een voormalig badhuis nabij de Albert Cuypstraat in Amsterdam. Het culturele centrum ontstaat in 1994, met als doel om talenten op het gebied van kunst, cultuur en politiek te stimuleren. Dit leidt tot een brede programmering. Sinds 2006 staat de muziek echter centraal. De Badcuyp ...
Volledige biografie...

Biografie Badcuyp Centrum voor muziek

De Badcuyp is gevestigd in een voormalig badhuis nabij de Albert Cuypstraat in Amsterdam. Het culturele centrum ontstaat in 1994, met als doel om talenten op het gebied van kunst, cultuur en politiek te stimuleren. Dit leidt tot een brede programmering. Sinds 2006 staat de muziek echter centraal. De Badcuyp staat bekend als een podium voor muzikale vernieuwing, met speciale aandacht voor jazzblends als jazz/funk en jazz/wereldmuziek. Ook worden er workshops en dansavonden georganiseerd. Er is een concertzaal en een café/restaurant, waar ook concerten worden gehouden.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Badcuyp Centrum voor muziek

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer