Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BARNICLE BILL TRIO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2010 - heden

Genre

jazz

Online

Officiƫle website

Barnicle Bill Trio

Op de 75e verjaardag van drummer John Engels (13 mei 2010) presenteert het Barnicle Bill Trio het eerste album 'Barnicle Bill'. Naast Engels op drums bestaat het trio uit de veel jongere leden Miguel Martinez (altsaxofoon) en Mark Haansta (akoestische basgitaar). Aanvankelijk richt het trio zich op het naar eigen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Miguel Martinez   altsaxofoon
Mark Haanstra   basgitaar
John Engels   drums

Genoemd in de biografie van

1995   John Engels

Biografie Barnicle Bill Trio

Op de 75e verjaardag van drummer John Engels (13 mei 2010) presenteert het Barnicle Bill Trio het eerste album 'Barnicle Bill'. Naast Engels op drums bestaat het trio uit de veel jongere leden Miguel Martinez (altsaxofoon) en Mark Haansta (akoestische basgitaar). Aanvankelijk richt het trio zich op het naar eigen hand zetten van jazz standards. Op het tweede album 'No Black Tie' zijn ook eigen composities van Miguel Martinez te horen. Daarnaast kiest het trio op het album voor onbekender werk van o.a. Thelonious Monk en Duke Ellington.

Discografie Barnicle Bill Trio

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Barnicle Bill Trio

Video Barnicle Bill Trio

Barnicle Bill trio - Chu ...
Barnicle Bill trio - Chu Berry/ Christopher Columbus
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Barnicle Bill trio - Chu Berry/ Christopher Columbus

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer