Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BART ZEILSTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

10-04-1982 - heden

Genre

Nederlandstalig, producer, rap, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website
Facebook

Pseudoniemen

Baas B.

Bart Zeilstra

Bart Zeilstra (Amsterdam, 10 april 1982) vormt in 1997 onder de naam Baas B. samen met Frans Frederiks (Lange Frans) het hiphopcollectief D-Men. Tussen 2004 en 2009 scoort hij met Frederiks verschillende grote hits als het duo Lange Frans & Baas B. Daarna hervat hij zijn studie psychologie aan de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer, rap, zang

Biografie Bart Zeilstra

Bart Zeilstra (Amsterdam, 10 april 1982) vormt in 1997 onder de naam Baas B. samen met Frans Frederiks (Lange Frans) het hiphopcollectief D-Men. Tussen 2004 en 2009 scoort hij met Frederiks verschillende grote hits als het duo Lange Frans & Baas B. Daarna hervat hij zijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt hij voornamelijk achter de schermen als songschrijver en producer voor anderen. Op 5 september 2013 verschijnt zijn eerste solosingle Als Ik In Je Ogen Kijk waarop hij niet rapt maar zingt. 'Achter een rap kun je je makkelijker verschuilen,' licht hij de overstap toe in Het Parool, 'maar als je zingt, laat je echt je innerlijk horen.' De zanger laat zich inspireren door Jason Mraz, Jack Johnson, Doe Maar en Maarten van Roozendaal. De single is opgenomen met toetsenist en componist Thomas Bank.

In bezetting van

D-Men   producer, rap
Lange Frans & Baas B   producer, rap

Discografie Bart Zeilstra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bart Zeilstra

Audio/Video Bart Zeilstra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer