Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BART VAN OORT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

bron: website Bart van Oort

Periode

06-06-1959 - heden

Genre

barok, fortepiano, klassiek

Online

Officiële website

Bart van Oort

Bart van Oort is een van de belangrijkste Nederlandse fortepianisten en de oprichter van het kamermuziekensemble Van Swieten Society. Door zijn specialisatie in de 'oude muziek' wordt fortepianist Bart van Oort veel gevraagd voor het geven van lezingen en masterclasses aan conservatoria in zowel binnen- als buitenland. Hij heeft veel ...
Volledige biografie...

Instrumenten

fortepiano

Biografie Bart van Oort

Bart van Oort is een van de belangrijkste Nederlandse fortepianisten en de oprichter van het kamermuziekensemble Van Swieten Society. Door zijn specialisatie in de 'oude muziek' wordt fortepianist Bart van Oort veel gevraagd voor het geven van lezingen en masterclasses aan conservatoria in zowel binnen- als buitenland. Hij heeft veel prijzen gewonnen en is wereldwijd geliefd om zijn pianoforte spel. Op menig festival in Europa is Van Oort te gast maar ook buiten Europa heeft hij optredens. In Australië geeft Van Oort naast concerten regelmatig meestercursussen en voordrachten. Aan de University of Western Australia (Perth) is hij 'Artist in residence'. Ook geeft hij er zomercursussen evenals aan de Early Music Institute of Indiana University (Bloomington).

In bezetting van

Van Swieten Society   fortepiano

1959

Bart van Oort wordt op 6 juni 1959 geboren te Utrecht.

1983 - 1985

Van Oort studeert piano bij Gérard van Blerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en behaalt zijn einddiploma in 1983. Zijn voorliefde voor de barok brengt hem in aanraking met de fortepiano en zodoende studeert hij verder bij de fortepianist Stanley Hoogland, eveneens aan het Koninklijk Conservatorium.

Stanley Hoogland

1986

Bart van Oort wint, samen met de Australiër Geoffrey Lancaster, de eerste prijs op het Internationaal Concours Pianoforte, in het kader van het Festival Musica Antiqua in Brugge.

1987 - 1990

Op uitnodiging van de Amerikaanse fortepianist Malcolm Bilson studeert Van Oort bij hem verder aan de Cornell University (Ithaca, NY).

1991 - 1992

Sinds 1991 is Van Oort vast verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij fortepiano en historische uitvoeringspraktijk doceert. Zijn fortepiano klas in Den Haag is de grootste ter wereld. Daarnaast is hij ook docent aan de Koninklijke Conservatoria van Amsterdam en Antwerpen.

1993 - 2014

Bart van Oort ontvangt in 1993 aan de Cornell University de graad 'Doctor of Musical Arts in Historical Performance Practice'. Ook stelt hij in 1993 het ensemble Musica Classica samen, wat in 2002 de naam Van Swieten Society zal aannemen, een oude muziek ensemble, gespecialiseerd in kamermuziek. Tijdens de Fortepiano Summer Workshop geeft Van Oort, samen met Bilson, elke twee jaar een zomercursus in het kasteel van het Belgische Poeke.

Van Swieten Society

Discografie Bart van Oort

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bart van Oort

Audio/Video Bart van Oort

Video Bart van Oort

Bart Van Oort - Fortepian...
Bart Van Oort - Fortepiano Dedication Concert (Solo Excerpts Highlight)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bart Van Oort - Fortepiano Dedication Concert (Solo Excerpts Highlight)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer