Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BART VAN POPPEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bart van Poppel

Periode

1980 - heden

Genre

achtergrondzang, basgitaar, componist, componisten, gitaar, mellotron, mondharmonica, orgel, piano, producer, producers, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Pseudoniemen

Buddy Art

Bart van Poppel

Toetsenist die in diverse bands speelt en daarnaast productiewerk doet.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, basgitaar, componist, gitaar, mellotron, mondharmonica, orgel, piano, producer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1997   Magic Frankie
1998   JP den Tex
2001   Kaz Lux

Biografie Bart van Poppel

Toetsenist die in diverse bands speelt en daarnaast productiewerk doet.

In bezetting van

Duplex Johnson   achtergrondzang, basgitaar, piano
JP den Tex   mellotron, orgel
Loïs Lane   basgitaar, orgel, producer
Moondogs   toetsinstrumenten, zang
Rex   toetsinstrumenten
Shine   toetsinstrumenten
Tambourine   achtergrondzang, basgitaar, gitaar, mondharmonica, orgel, toetsinstrumenten

1980 - 2002

Muzikant/producer Bart van Poppel speelt van de jaren tachtig onder meer in Duplex Johnson, Loïs Lane, Shine, Rex, Moondogs en Tambourine. Ook werkt hij met Adrian Borland en de Gun Club. Eind jaren negentig houdt hij zich met Jac Bico (ex-Tambourine) en Jan Piet den Tex bezig met het tweeluik Emotional Nomads/Life Is A Tango. In deze periode richt hij ook het in Amsterdam gevestigde label Pop One Records op dat bestaat uit zowel een klassieke- als een popafdeling. Muzikanten als Kaz Lux en Lisa Houben vinden hier onderdak.

Duplex Johnson JP den Tex Kaz Lux Loïs Lane Moondogs Rex Shine Tambourine

2003

In het najaar vormt Bart van Poppel samen met René van Barneveld (Urban Dance Squad), Robin Berlijn (Fatal Flowers), Felix Maginn (Supersub) en Rob Klerkx (Supersub) een nieuwe band. Er worden opnamen gemaakt, maar vooralsnog blijft het stil rond deze groep.

Fatal Flowers Supersub Urban Dance Squad

2006

Bart van Poppel Demo-opnamen die Van Poppel in de zomer van 1992 samen met Victor Heeremans maakte van de Britse zanger Adrian Borland (1957-1999) verschijnen eind mei postuum op de cd The Amsterdam Tapes. Op de oude tapes zijn de voorgeprogrammeerde instrumenten vervangen door Nederlandse muzikanten, met bijdragen van drummer Léon Klaasse, gitaristen Jac Bico en Robin Berlijn, zanger Felix Maginn (Supersub, Moke), vibrafonist Jan van Eerd en trompettist Ruud Breuls. Van Poppel levert bijdragen op het album Ego van Schlatman, de band rondom zanger Hans Schlatman.

Leon Klaasse Moke Supersub

2014 - 2017

Van Poppel maakt deel uit van The Analogues. Ze hebben een detailstudie gemaakt van het latere werk van The Beatles. In 2015 trekken ze langs ze podia en spelen ze het album 'Magical Mystery Tour' uit 1967 integraal. In seizoen 2016/17 volgt een show rond het album 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'.

Discografie Bart van Poppel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bart van Poppel

Audio/Video Bart van Poppel

Video Bart van Poppel

Penny Lane
Penny Lane
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Penny Lane

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer