Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BAS KALLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.baskalle.nl

Biografie Bas Kalle

Bas Kalle werd geboren op 31 januari 1977 te Middelburg. In 1995 werd hij toegelaten voor de opleiding Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij in 2000 afstudeerde voor de Eerste Fase. Een onderdeel van zijn afstuderen was de aansturing van Physical Models in realtime. Hiervoor ontwikkelde ...
Volledige biografie...

Biografie Bas Kalle

1977

Bas Kalle werd geboren op 31 januari 1977 te Middelburg.
In 1995 werd hij toegelaten voor de opleiding Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij in 2000 afstudeerde voor de Eerste Fase. Een onderdeel van zijn afstuderen was de aansturing van Physical Models in realtime. Hiervoor ontwikkelde Kalle een eigen interface, de Blue Flute. Van 2001 tot 2003 vervolgde hij zijn studie met de Tweede Fase van de opleiding Sonologie. Sindsdien is hij op verschillende gebieden actief.


Activiteiten

Op dit moment is hij onder andere bezig met het ontwikkelen van een nieuwe interface. Met deze Spherular Interface wil hij de mogelijkheid van tactiele feedback verder onderzoeken. Zo hoopt hij de mate van (lichamelijke) expressie bij uitvoeringen van live-elektronische muziek te kunnen vergroten. Daarnaast ontwerpt en bouwt hij interactieve klank- en lichtobjecten, waarbij de toeschouwer een actieve rol kan spelen in de klank- en lichtgeneratie van de objecten.


Composities

Kalle componeert (live) elektronische en elektro-akoestische composities. Voor de tijdsindeling van zijn composities maakt hij daarbij vaak gebruik van verhoudingen volgens de Gulden Snede. Daarnaast laat hij zich veel inspireren door het werk van gevestigde componisten, zoals Jan Boerman, waarmee hij onder andere heeft samengewerkt bij het digitaliseren op ADAT van diens compositie Kompositie 1979. Enkele van zijn werken zijn verscheidene keren uitgezonden door de Concertzender en de VPRO. Daarnaast is zijn werk uitgevoerd en geëxposeerd in Theater Kikker (Utrecht), Muziekcentrum De IJsbreker (Amsterdam), Het Koninklijk Conservatorium (Den Haag), De Koninklijke Kunstacademie (Den Haag), Korzo Theater (Den Haag) en IRCAM (Parijs).


Prijzen

De jury van de Prix Ton Bruynèl 2005 heeft hem een eervolle vermelding toegekend voor de tapecompositie Drieluik (2002).

Bas Kalle (2005)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Bas Kalle

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer