Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BASTIAAN RAGAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bastiaan Ragas

Periode

30-06-1971 - heden

Genre

musical, pop, zang

Online

Officiële website

Bastiaan Ragas

Voordat Bastiaan Ragas (Lisse, 30 juni 1971) een solocarrière begint is hij een van de zangers van de wereldwijd populaire jongensgroep Caught In The Act.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2000   Fred van Straten
2001   Caught In The Act
2004   Jel Jongen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Bastiaan Ragas

Voordat Bastiaan Ragas (Lisse, 30 juni 1971) een solocarrière begint is hij een van de zangers van de wereldwijd populaire jongensgroep Caught In The Act.

In bezetting van

Caught In The Act   zang

2000 - 2004

In 2000, twee jaar na het uiteenvallen van Caught In The Act, komt Ragas' eerste soloplaat Tomorrow Is Looking Good uit. Een jaar later wordt hij een ster in de musical Aïda. Voor de rol van legerkapitein Radames ontvangt hij de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. In de daaropvolgende jaren speelt hij d'Artagnan in de musical 3 Musketiers van de gebroeders Bolland en zingt hij mee tijdens de twee edities van Musicals in Ahoy' (2002 en 2004). Ragas is als acteur te zien in een aflevering van All Stars, de Duitse serie Gute Zeiten, Schlechte Zeiten en de SBS6-serie Trauma 24/7, waarin hij een hoofdrol speelt. Hij spreekt stemmen in voor de Nederlandstalige versie van de tekenfilm Sinbad, Held van de Zeven Zeeën (2003). Eind 2004 is hij in de bioscoop te zien met een bijrol in de speelfilm Floris.

Bolland & Bolland Caught In The Act

2005

Bastiaan Ragas Ragas schrijft het merendeel van de twaalf nummers op het tweede album outRagas dat eind mei verschijnt. Hij wordt daarbij terzijde gestaan door producers Evert Abbing (Loïs Lane) en Yoad Nevo (engineer en gastmuzikant op platen van o.a. Duran Duran, Sugababes, Sophie Ellis-Bextor en Bryan Adams). outRagas wordt voorafgegaan door de single Pictures Of You.

Loïs Lane

2006

Sportman van de Eeuw is een Friestalige film over paalzitter Taeke Jongsma, geregisseerd door Mischa Alexander en met Bastiaan Ragas in de rol van Rintje. De film draait vanaf 6 april in de Nederlandse bioscopen. Bastiaan Ragas is met danspartner Julie Fryer een van de deelnemers aan Dancing With The Stars bij RTL4. 30 december start de theatertournee van Bastiaan Ragas & Band in Etten-Leur. Tijdens de tournee zingt hij niet alleen eigen repertoire maar ook liedjes van o.a. De Dijk, Bryan Adams, Elton John en Elvis.

2007

Het album Zin bevat compositiebijdragen van Arthur Umbgrove, Alain Clark en Chris Hof. De zanger is 18 maart een van de artiesten tijdens het Gala van het Nederlandse Lied in Carré. In week 24 presenteert Bastiaan Ragas van maandag tot en met vrij de avondshow samen met Lex Gaarthuis en Nienke Disco, uitgezonden door het zich op Nederlandse muziek concentrerende radiostation 100%NL. Op 30 augustus 2007 overlijdt onverwachts Ragas' broer Roef (Harderwijk, 25 mei 1965). Bastiaan Ragas treedt 20 september in Eindhoven op met de originele liveband van Elvis Presley die voor eenmalige show Nederland aandoet. De zanger maakt deel uit van de roadmusical Route 66 (regie: Titus Muizelaar).

Alain Clark

2008 - 2009

Ragas presenteert vanaf 8 april 2008 samen met Lauren Vester bij Veronica het populair-wetenschappelijk programma Eye Opener. De zanger speelt vanaf september 2008 de hoofdrol in Inspiration: The Dinnershow Of Dreams van Wentink Events in Studio 21 te Hilversum. Hij werkt aan Contactgestoord, een onemanmusical over 'liefde, leven en communicatie', waarmee hij in 2009 in het theater staat. Op televisie is hij te zien in de succesvolle komedieserie Gooische Vrouwen.

2010

Bastiaan Ragas maakt zijn toneeldebuut in het stuk Bedrog van Harold Pinter uit 1977 waarin hij een man speelt die vreemdgaat. Samen met het cabaretduo Veldhuis & Kemper schrijft hij muziek en liedteksten voor Ik Heb Mijn Vrouw Zwanger Gemaakt, een musical die gebaseerd is op een boek van Kluun. De musical gaat in 2011 in première met Ragas in een van de hoofdrollen.

Veldhuis & Kemper

2011

Ragas speelt de rol van prins Willem-Alexander in de VPRO-serie Beatrix, Oranje Onder Vuur.

2012 - 2017

In 2013 doet hij mee aan de vijfde reeks van het TROS-programma De Beste Zangers Van Nederland dat wordt opgenomen op Ibiza. Naast zijn werk als theaterproducent treedt hij vanaf 2016 weer op met Caught In The Act.

Discografie Bastiaan Ragas

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bastiaan Ragas

Audio/Video Bastiaan Ragas

Video Bastiaan Ragas

Bastiaan Ragas ''De Helft...
Bastiaan Ragas ''De Helft Van Mij''
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bastiaan Ragas ''De Helft Van Mij''

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer