Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BEAM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - 2003

Genre

reli-pop

Online

Officiële website

Beam

Het Arnhemse Beam is een melodieuze rockgroep met religieuze inslag.
Volledige biografie...

Bezetting

Robert Riekerk   gitaar
Thomas Riekerk   gitaar
Gert Koudijs   drums
Johannes Sigmond   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1997   Ralph van Manen
2003   Ralph van Manen

Biografie Beam

Het Arnhemse Beam is een melodieuze rockgroep met religieuze inslag.

1997 - 1998

Beam komt voort uit het akoestische trio Mercyroad (1994-1996), de band van Gert Koudijs, Hans Sigmond en Thomas Riekerk. Aangetrokken tot elektrisch versterkte rockmuziek beginnen ze samen met Thomas' broer Robert de band Beam. De gebroeders Riekerk hebben ook al podiumervaring opgedaan in de band van gospelzanger Ralph van Manen. De band neemt een demo op met producer André Honders en speelt vanaf april 1998 in clubs en op festivals in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Beam speelt enkele malen in het voorprogramma van Ilse DeLange en is een graag geziene gast op het Flevo Festival. Het optreden op het Flevo Festival met de Amerikaanse christelijke rockzanger Larry Norman (1947-2008) wordt vastgelegd op de cd Shouting In The Storm (1998).

Ralph van Manen

1999 - 2003

In 1999 en 2000 werkt Beam in de Wisseloord Studio's aan het tweede studioalbum Full Dimensional Stereo. De plaat komt pas in 2001 uit bij NWR en wordt gedistribueerd door Dureco. De eerste single Know You wordt 3FM Megahit en daarna een bescheiden hit. De groep is regelmatig te gast op radio (o.a. Leidsekade Live en 2 Meter Sessies) en televisie, maar een doorbraak blijft uit. Beam breekt met platenmaatschappij NWR en willen met een eigen label verder. Zo ver komt het echter niet, want de band valt vanwege muzikale meningsverschillen in 2003 uit elkaar.

2012

Thomas Riekerk neemt met zijn nieuwe project Sparklands het eerste album Tomocyclus op.

Sparklands

2013

In juni start de Evangelische Omroep een nieuw jongerenmerk onder de naam BEAM.

Discografie Beam

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Beam

Video Beam

Invitation - Beam
Invitation - Beam
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Invitation - Beam

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer