Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BEATRIZ AGUIAR BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Beatriz Aguiar Band

Periode

1963 - heden

Genre

latin

Online

Officiële website

Beatriz Aguiar Band

De in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay, geboren zangeres en componiste Beatriz Aguiar gaat met haar stem van stukken vol felle energie naar repertoire vol melancholie en warmte. Leunend tegen jazz vertolkt ze sterk ritmische tangofolklore met haar persoonlijke voordracht, bestaande uit onder meer chande en puya uit Colombia, chacarera ...
Volledige biografie...

Bezetting

Beatriz Aguiar   zang

Overige muzikanten

Orlando Miño   percussie, zang
Hernan Ruiz   gitaar
José Lopretti   piano
Mick Paauwe   basgitaar
Juan Pablo Dobal   piano
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2003   Rumbatá

Biografie Beatriz Aguiar Band

De in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay, geboren zangeres en componiste Beatriz Aguiar gaat met haar stem van stukken vol felle energie naar repertoire vol melancholie en warmte. Leunend tegen jazz vertolkt ze sterk ritmische tangofolklore met haar persoonlijke voordracht, bestaande uit onder meer chande en puya uit Colombia, chacarera en tango uit Argentinië, de wals uit Peru en candomblé uit Uruguay. Met haar lijfspreuk 'Latin America sings and we carry its voice, wherever we go' is zij al jaren in zowel de Zuid-Amerikaanse als de Europese muziekwereld aanwezig.

1990

De uit Uruguay afkomstige zangeres Beatriz Aguiar (Montevideo, 1963) woont sinds 1990 in Nederland, nadat ze eerst carrière heeft gemaakt in Latijns-Amerika en heeft opgetreden in de Verenigde Staten, Cuba, Griekenland, Frankrijk en Duitsland.

1991 - 1992

Aguiar treedt op tijdens het Latin And More festival in Berlijn.

1993

Beatriz werkt mee aan het album Uru van de groep Sticks & Strings, verschenen op het label Timeless.

1996 - 1997

Aguiar werkt mee aan de albums Otro Mundo van Leonardo Amuedo, Wereldritmes Colombia van Jaime Rodriguez en Abriendo Barreras van Siembra.

Siembra

1998

Aguiar werkt mee aan het in Amsterdam en New York opgenomen album Looking Up van David Rothschild, waarop ook Adalberto Santiago van de Fania All Stars is te horen. In Ibiza treedt ze op in het Theater Pereyra, ze doet een tournee in Cuba met optredens in Havana en ze staat op het Aruba Jazz Festival.

1999 - 2000

Aguiar werkt mee aan de albums The Latin Touch van Laura Fygi en Bomba Moderna van Leslie López. In Kaapverdië treedt ze op tijdens het Festival Bahia Das Gatas. Ook neemt ze deel aan de tournee From Cuba To Colombia van Rumbatá in 2000. In Griekenland neemt ze deel aan het Thessaloniki Carnaval, in Dax, Frankrijk, treedt ze op tijdens het festival Toros Y Salsa, samen met de beroemde Puerto Ricaanse zangeres Yolanda Rivera en zanger Menique uit Panama, een levende legende.

2001

Aguiar werkt mee aan de tournee van en de opnamen voor het project 4 Seasons Of Latin America, zingt op Cuba een duet met de beroemde Cubaanse zanger Issac Delgado voor het album Patria Y Bandera van Rumbatá, en treedt daar ook op tijdens het Benny Moré Festival in Santa Isabel de las Lagas, in september.

2002

Aguiar werkt mee aan het album Alegría Do Triste van Fernando Lameirinhas en staat in Antwerpen op het Sommer Festival. Ook neemt ze deel aan de tournee Noche De Ronda van Jaime Rodriguez en Rumbatá.

Fernando Lameirinhas Rumbatá

2003 - 2004

Het project Rumbatá Big Band Goes Colombia voert Aguiar langs onder meer North Sea Jazz (2003), het Curaçao Festival (2003) en het theater Cristóbal Colón in Bogotá te Colombia. Ook werkt ze mee aan de opnamen voor het gelijknamige album. In 2004 neemt ze deel aan het project Cantos Del Caribe en treedt ze met Rumbatá Salsa op in Rome tijdens het Villa Cellimontana Jazzfestival en het Montalcino Jazzfestival.

2005 - 2006

Aguiar treedt in 2005 op samen met José Lopretti op melodica in discotheek Antilla te Barcelona en in Het Concertgebouw, Amsterdam. Ook gaat ze van start met haar tournee Rio De La Plata, samen met haar band en José Lopretti. Deze tournee wordt in 2006 gecontinueerd. Dat jaar verschijnt haar eerste eigen album: Mi Canción, een muzikale mix van zowel traditionele als eigentijdse Latijns-Amerikaanse stijlen, die het ritme en de hartslag, en de ontmoetingen en vaarwels van het leven weergeeft. De lancering van de cd vindt plaats op 30 september 2006 in het Bimhuis te Amsterdam. Met de Rumbatá Big Band tourt Beatriz Aguiar in 2006 opnieuw door Colombia.

2007

Aguiar doet optredens met haar eigen combo en met Rumbatá. In mei en juni is ze op Sardinië en Sicilië voor optredens met het Sicilian Jazz Orquestra, in de zomer met Rumbatá Salsa in Rotterdam en op Rotterdamse festivals als Rainbow en Mundial. Met de Rumbatá Big Band treedt ze op in Barranquilla in Colombia en op de Amsterdamse Uitmarkt; ze staat op festival Sfinks in België en treedt met haar eigen band op in Bochum, Duitsland en in het Amsterdamse Vondelpark.

2008

Aguiar werkt mee aan het album Clave Sonerava Rumba Para Viena van Günther Brück en treedt met haar band op tijdens het Dunya Festival in Rotterdam.

2009

Aguiar werkt mee aan het album Traigo De Todo van Rumbatá en treedt met haar band op tijdens het Ollin Kan festival in Mexico City. Verder is ze druk met de voorbereidingen en opnamen voor een tweede eigen album met als werktitel 'nomadenmuziek uit Latijns-Amerika en het Middellandse Zeegebied'. Voor dit album werkt ze met haar vaste band en een aantal gastmuzikanten uit Sardinië en Sicilië.

Discografie Beatriz Aguiar Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Beatriz Aguiar Band

Audio/Video Beatriz Aguiar Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer